Bujični vodotoci puni, ali još u koritima

Izvor: Nezavisne Novine, 25.Maj.2015, 10:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bujični vodotoci puni, ali još u koritima

BIJELJINA - Svi vodostaji na području Bijeljine su u porastu, ali su još u koritima, nakon što je u gradu tokom noći za kratko vrijeme palo 37 litara kiše po metru kvadratnom, izjavio je šef gradskog Odsjeka civilne zaštite Drago Ristić.

Prema njegovim riječima, u znatnom su porastu vodostaji rječica Janja, Gnjica i Lukavac koje primaju brdske bujične vode sa Majevice, ali za sada nije došlo do njihovog izlivanja.

Ristić kaže da brdske vode brzo stižu do Bijeljine, >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << za pet do šest časova, ali da jednako brzo i prolaze.

"Bitno je da velike rijeke Drina i Sava nemaju visok vodostaj, pa očekujemo da će one bez problema prihvatiti ovaj povećan dotok iz manjih pritoka", rekao je Ristić.

Šef Odsjeka za stambeno-komunalne poslove u Bijeljini Sreten Maksimović rekao je da je kišna kanalizacija u gradu nedavno očišćena i da velika količina padavina koja je pala za kratko vrijeme nije izazvala probleme u urbanom naseljima.

Prema njegovim riječima, voda se zadržala na kolovozima u gradskim naseljima Bogdanovića plac i u Račanskoj ulici gdje se, zbog lošeg nagiba, pumpama obezbjeđuje njeno slivanje u kišnu kanalizaciju.

Maksimović kaže da do sada nije bilo potrebe za angažovanjem specijalnih vozila za čišćenje kanalizacionih sistema, koja su u pripravnosti.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.