Buha odbio da govori o pranju para

Izvor: B92, 11.Dec.2014, 16:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Buha odbio da govori o pranju para

Svedok saradnik Ljubiša Buha danas je trebalo da bude ispitan povodom navoda Darka Šarića o pranju 7,2 miliona evra, ali je Buha to odbio.

"Radna grupa Ministarstva unutrašnjih poslova imala je danas zadatak da sasluša Buhu na okolnosti navoda Darka Šarića o pranju 7,2 miliona evra. On je odbio razgovor sa članovima radne grupe tako da nije saslušan", rekao je tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević.

On je naglasio da će radna grupa svakako nastaviti >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << svoj posao na proveri Šarićevih navoda.

Nalog za ispitivanje Buhe dao je tužilac za organizovani kriminal.

Darko Šarić je optužen za pranje oko 20 miliona evra u Srbiji i krijumčarenje oko pet tona kokaina iz Latinske Amerike u Zapadnu Evropu.

Buha je u pritvoru od 16. novembra zbog nasilja u porodici i napada na policijsko obezbeđenje svoje supruge Ivane Buhe Tulović.

Treće osnovno tužilaštvo optužilo je Buhu zbog sumnje da je 3. oktobra pretio dvojici članova obezbedjenja svoje supruge Ivane Buhe Tulović i tako izvršio krivično delo ugrožavanje sigurnosti i predložilo sudu da mu produži pritvor.

Portparol suda Igor Veličković rekao je Tanjugu da je sud dobio optužni predlog tužilaštva, a da će o predlogu za pritvor odlučiti u zakonskom roku.

Buha se optužnim predlogom tereti i da je 8. novembra izvršio i krivično delo nasilje u porodici, odnosno prema svojoj supruzi, nakon čega je napao istu dvojicu članova njenog obezbedjenja i time izvršio i trehce krivično delo - napad na službeno lice.

Optužnim predlogom tužilaštvo je predložilo sudu da Buhu osudi na tri godine zatvora, kao i da mu produži pritvor u kojem je od 16. novembra.

Buha je na saslušanju kod tužioca rekao da ne priznaje krivično delo "i da njegova žena nije normalna".

Prema njegovim tvrdnjama, nikada nije imao nikakav sukob sa njenim obezbedjenjem.

On je, inače, svedok saradnik u procesu koji se vodio protiv "Zemunskog klana" kao i u procesu za ubistvo premijera Zorana Đinđića.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Čume ni reč o Darku Šariću, odbio poligraf

Izvor: Mondo, 11.Dec.2014

Radna grupa MUP pokušala je danas da sasluša Ljubišu Buhu Čumeta, koji je optužen za nasilje u porodici, a zbog sumnji da su preduzeća u njegovom vlasništvu učestvovala u pranju novca i drugim zloupotrebama...Foto: screenshot,YouTube..Tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević rekao...

Nastavak na Mondo...

Buha odbio da govori o pranju para

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Dec.2014

Tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević rekao je danas da je svedok saradnik Ljubiša Buha danas trebalo da bude ispitan povodom navoda Darka Šarića o pranju 7,2 miliona evra, ali da je Buha to odbio..."Radna grupa Ministarstva unutrašnjih poslova imala je danas zadatak da sasluša...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.