Bugarska odlučila-kupuje američke avione

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Jan.2019, 15:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bugarska odlučila-kupuje američke avione

Bugarski parlament odobrio je danas plan vlade da pokrene pregovore o sporazumu sa SAD o kupovini osam novih borbenih aviona F-16, čime bi zamenila ruske migove 29 i time vazdušne snage prilagodile NATO standardima.

Plan je odobren sa 130 glasova za i 84 glasa protiv nakon duge, žučne rasprave, prenosi AP.

Kako se navodi, pristalice plana nazvale su ga strateškim izborom, dok su protivnici izrazili zabrinutost da bi avioni bili previše skupi.

Usvajanjem >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << tog plana, prednost je data američkim avionima nad Švedskim avionima Gripens i italijanskim polovnim avionima Jurofajters.

Bugarski ministar odbrane Krasimir Karakačanov rekao je parlamentarcima da za razliku od Švedskih i italijanskih aviona, za američke avione nisu potrebni dodatni sporazumi za opremu tih aviona.
Pogledaj vesti o: NATO

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Bugarski parlament odobrio kupovinu američkih aviona

Izvor: Nezavisne Novine, 16.Jan.2019

SOFIJA - Bugarski parlament odobrio je danas plan vlade da pokrene pregovore o sporazumu sa SAD o kupovini osam novih borbenih aviona F-16, čime bi zamijenila ruske Migove 29 i time vazdušne snage prilagodile NATO standardima.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.