Bugarska dozvolila prelet ruskog aviona, Pancir stiže u Srbiju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Feb.2020, 15:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bugarska dozvolila prelet ruskog aviona, Pancir stiže u Srbiju

Bugarski ministar odbrane Krasimir Karakačanov odobrio je prelet preko bugarske teritorije ruskom avionu koji će u Srbiju dopremiti sistem "Pancir-S1".

"Posle odobrenja ministra odbrane i u saglasanosti s Ministarstvom saobraćaja, informacionih tehnologija i komunikacije, dat je pozitivan odgovor u skladu sa važećim zakonom za prelet ruske letelice koja će Srbiji dopremiti protivvazdušnih raketni sistem 'Pancir-S1", saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova, a prenosi bugarski >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << portal "novinite".

Atlantski savet Bugarske je, inače, juče izrazio zabrinutost zbog toga što će, kako su naveli, do kraja ove nedelje Rusija isporučiti Srbiji prvi od šest protivvazdušnih raketnih sistema "Pancir-S1" i mogućnosti da se ta isporuka odvija preko vazdušnog prostora Bugarske.

Ova organizacija se, kako su objavili na Fejsbuku, zapitala i da li je naučena lekcija nakon, kako kažu, strateške greške kada su 2019. ruski protivvazdušni sistemi S-400 propušteni u Srbiju, upozorivši da se takva greška ne ponovi.

Beogradski mediji su posle posete ruskog ministra odbrane Sergeja Šojgua Beogradu pisali da bi prva isporuka od šest sistema za protivvazdušnu odbranu, koje je Srbija naručila od Rusije, trebalo da bude realizovana do kraja nedelje.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.