Bugarki izvađen tumor težak 23 kilograma

Izvor: Blic, 19.Avg.2013, 20:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bugarki izvađen tumor težak 23 kilograma

Bugarski hirurzi izvadili su danas iz pluća jedne pacijentkinje tumor težak 23 kilograma, veličine deteta od sedam ili osam godina.

Bugarka (67) bila je zbrinuta u bolnici zbog komplikacija i visoke temperature izazvane virusom gripa. Međutim, lekari Univerzitetske bolnice za ginekologiju i akušerstvo u Sofiji otkrili su da žena u plućima ima ogroman tumor, koji joj pritiska vitalne organe.

"Uklonili smo >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << tumor težak 23 kilograma, veličine sedmogodišnjeg ili osmogodišnjeg deteta", naveo je u saopštenju hirurg Božidar Slavčev, preneo je AFP.

"Nikad tokom dugogodišnje karijere nisam video da je neki pacijent toliko zapustio svoje zdravstveno stanje", dodao je on.

Žena je rekla lekarima da je 20 godina znala da ima rak, ali da se plašila operacije.

"Dosad smo slične neobične slučajeve viđali samo u medicinskim knjigama s početka prošlog veka. Zabrinjavajuće je da i u današnje vreme ima pacijenata koji 20 godina nisu bili na lekarskom pregledu", izjavio je drugi hirurg, Stefan Konstantinov.

Žena je posle operacija izgubila trećinu dotadašnje težine.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bugarki izvađen tumor težak 23 kilograma

Izvor: B92, 19.Avg.2013

Bugarski hirurzi izvadili su danas iz pluća jedne pacijentkinje tumor težak 23 kilograma, veličine deteta od sedam ili osam godina...Bugarka (67) bila je zbrinuta u bolnici zbog komplikacija i visoke temperature izazvane virusom gripa. Međutim, lekari Univerzitetske bolnice za ginekologiju i akušerstvo...

Nastavak na B92...

Bugarki izvađen tumor veličine deteta, težak 23 kilograma!

Izvor: Kurir, 19.Avg.2013

Lekari su otkrili da žena u plućima ima ogroman tumor, koji joj pritiska vitalne organe..SOFIJA - Bugarski hirurzi izvadili su iz pluća jedne pacijentkinje tumor težak 23 kilograma, veličine deteta od sedam ili osam godina! Bugarka (67) bila je zbrinuta u bolnici zbog komplikacija i visoke temperature...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.