Bugari proteruju, Rusi najavljuju osvetu

Izvor: B92, 29.Apr.2021, 14:08

Bugari proteruju, Rusi najavljuju osvetu

Ruski diplomata biće proteran nakon što su bugarski tužioci izrazili sumnju da je Rusija umešana u četiri eksplozije u skladištima oružja u Bugarskoj.

Bugarska ministarka spoljnih poslova Ekaterina Zaharijeva je, na sastanku sa ruskim ambasadorom, zatražila punu saradnju Rusije u istrazi okolnosti eksplozije i pokušaja trovanja bugarskog trgovca oružjem Emilijana Gebreva, prenosi agencija Rojters.

Na takvu odluku Bugarske je odmah reagovalo rusko ministarstvo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << spoljnih poslova, koje je saopštilo da će Rusija odgovoriti na proterivanje jednog od svojih diplomata iz Bugarske, izvestila je ruska novinska agencija Interfaks.

Bugarski tužioci su saopštili danas da prikupljaju dokaze o mogućoj umešanosti šest Rusa u četiri eksplozije između 2011. i 2020. godine u bugarskim skladištima oružja, u kojima se čuvala municija za izvoz u Ukrajinu i Gruziju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.