Izvor: Beta, 26.Apr.2011, 16:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Budućnost tri zemlje je u EU

KARADJORDJEVO, 26. aprila 2011. (Beta) - Predsednici Srbije i Turske Boris Tadić i Abdulah Gul, kao i članovi Predsedništva BiH ocenili su u utorak da je zajednička budućnost za tri zemlje u Evropskoj uniji, a budućnost regiona Balkana u razbijanju predrasuda, procesu pomirenja i nemešanju u unutrašnje stvari drugih država.

Nakon trilateralnih razgovora u Karadjordjevu, Tadić je ukazao da postoje velike mogućnosti za medjusobnu saradnju tri zemlje u oblastima politike, ekonomije, kulture i nauke, ali je ocenio da je preduslov za to proces pomirenja.

Predsedavajući Predsedništva BiH Nebojša Radmanović rekao je da je na sastanku bilo govora i o optužnicama za ratne zločine koje Srbija i Hrvatska podižu protiv gradjana BiH i dodao da to stvara političke problema u samoj BiH.

Turski predsednik Abdulah Gul kazao je da Balkan nije na periferiji Evrope već je njeno srce i založio se da se ceo region okupi pod većim kišobranom EU i NATO-a.


Pogledaj vesti o: Boris Tadić

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tadić: Potvrdili smo princip nemešanja u unutrašnje stvari drugih država

Izvor: Beta Video, 26.Apr.2011

KARAĐORĐEVO - Predsednik Srbije Boris Tadić: Potvrdili smo princip nemešanja u unutrašnje stvari drugih država (CH 1)

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Tadić i Gul: Svako gleda svoja posla

Izvor: Vesti-online.com, 26.Apr.2011

Predsednik Srbije Boris Tadić, predsednik Turske Abdulah Gul i predsedavajući Predsedništva Bosne i Hercegovine (BIH) Nebojša Radmanović potvrdili su danas u Karađorđevu prinicip nemešanja u unutrašnje stvari bilo koje od ove tri države.

Nastavak na Vesti-online.com...

SAMIT U KARAĐORĐEVU: BUDUĆNOST TRI ZEMLJE JE U EU

Izvor: Kurir, 26.Apr.2011

KARAĐORĐEVO - Zajedno smo jači! Jačanje međusobne saradnje tri zemlje - Srbije, Turske i Bosne i Hercegovine - bila je glavna tema jučerašnjeg sastanka u omiljenom lovištu Josipa Broza Tita Karađorđevu, udaljenom 11 kilometara od Bačke Palanke...KARAĐORĐEVO - Zajedno smo jači!..Jačanje...

Nastavak na Kurir...

Karađorđevo: Budućnost tri zemlje u EU

Izvor: Nezavisne Novine, 26.Apr.2011

KARAĐORĐEVO - Srbija, BiH i Turska imaju zajedničku budućnost ako svaka država poštuje princip nemiješanja u unutrašnje stvari druge dvije zemlje, poruka je s trilateralnog sastanka predsjednika pomenutih država.

Nastavak na Nezavisne Novine...

(VIDEO) Zajednički u Evropu

Izvor: Press, 27.Apr.2011, 04:21

Složno - Predsednici Srbije, Turske i članovi Predsedništva BiH složili se da je budućnost Balkana u procesu pomirenja

Nastavak na Press...

Srbija, BiH i Turska za saradnju i evropske integracije

Izvor: NaDlanu.com, 27.Apr.2011

BEOGRAD, 26. aprila 2011. (Beta) - Predsednici Srbije i Turske i članovi Predsedništva Bosne i Hercegovine zaključili su u utorak na sastanku u Karađorđevu da su evropske integracije od izuzetne važnosti i da je regionalna saradnja neophodan uslov za njihov uspeh. ..

Nastavak na NaDlanu.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.