Buđenje đavola tek posle lekcije, Realu titula!

Izvor: Mondo, 08.Avg.2017, 19:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Buđenje "đavola" tek posle lekcije, Realu titula!

Real Madrid odbranio titulu u UEFA Superkupu odigranom u Skoplju. Sjajnih sat vremena u kojima su dali dva gola, i mogli još najmanje tri, a onda dobrih pola sata Mančester junajteda u toku kojih su postigli gol, nedovoljno za preokret.

Sparna noć na skopskom stadionu "Filip II" pripala je Real Madridu!

Dvostruki uzastopni šampion Evrope je tako odbranio titulu u UEFA Superkupu savladavši osvajača Lige Evrope >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Mančester junajted, koji je tek u poslednjih pola sata pružio partiju kojom je uspeo da parira protivniku.

Real je poveo u 24. minutu preko Kazemira, verovatno posle ofsajda, da bi prednost bila duplirana u 52. preko Iska.

U sat vremena meča, Real je uspeo i dva puta da pogodi prečku, i da stvori još nekoliko dobrih šansi, ali veći utisak je bila potpuna dominacija Reala na sredini terena, čemu je verovatno doprinela i čudna Murinjova odluka da Darmijana pošalje na poziciji štopera, a da Džesi Lingard odigra levog spoljneg u 3-5-2 sistemu. To je promenio već na poluvremenu…

Romelu Lukaku, najskuplje pojačanje Junajteda u ovom prelaznom roku, je nakon velikog promašaja uspeo da pogodi izbliza nakon odličnog udarca Nemanje Matića, koji je odigrao odlično ove večeri. Usledili su i pokušaji Rašforda i Felainija, nedovoljno da se rezultat promeni.

REAL MADRID - MANČESTER JUNAJTED 2:1 (1:0)

Uskoro opširnije…

N A J A V A

Šampion Lige šampione protiv šampiona Lige Evrope, za uvertiru sezone!

Ne tako prestižan, no svakako poželjan u vitrinama u klupskim muzejima, trofej Superkupa Evrope ove večeri u Skoplju, na stadionu "Filip II", naći će se u rukama fudbalera Real Madrida ili Mančester junajteda, a nije da ga ne žele...

Mančester junajted je imao slabu sezonu u Premijer ligi, ali je to uspeo da prepravi u Ligi Evrope gde je slavio u finalu protiv Ajaksa (2:0) čime su, najvažnije, izborili učešće u Ligi šampiona, a teško da bolji test sopstvenog kvaliteta od duela sa aktuelnim prvakom starog kontinenta, koji je u finalu pobedio Juventus (4:1), može da poželi Žoze Murinjo, i to protiv bivšeg kluba Reala?

Real je aktuelni branilac trofeja i u Superkupu Evrope, pošto je prošle godine posle fenomenalnog meča punog preokreta savladao Sevilju, što im je bio treći u ovom takmičenju, dok Mančester junajted ima jedan - i to iz 1991. godine kada su pobedili Crvenu zvezdu.

Finale su gubili dva puta 1999. i 2008. godine, dok je Real sve svoje osvojio u ovom veku (2002, 2014 i 2016), i juri četvrti UEFA Superkup.

REAL MADRID: Navas - Karvahal, Ramos, Varan, Marselo - Kazemiro, Kros, Modrić - Bejl (od 75. Asensio), Isko (od 75. Vaskez) i Benzema (od 83. Ronaldo).

Klupa: Kasilja, Načo, Ronaldo, Ernandez, Vaskez, Asensio i Kovačić.

MANČESTER JUNAJTED: De Hea - Smoling, Lindelef, Darmijan - Valensija, Matić, Erera (od 56. Felaini), Pogba, Lingard (od 46. Rašford) - Mkhitarjan i Lukaku.

Klupa: Romero, Mata, Marsijal, Kerik, Blind, Rašford i Felaini.

Meč sudi Đanluka Roki iz Italije, a pomagaće mu sunarodnici Di Liberatore, Tonolini i Turpan.

IZ MINUTA U MINUT:

90' - Felaini, pa Asensio!

Lepe šanse u nadoknadi meča. Igraće se još sedam minuta.

83'
- Benzema iz igre, na terenu Ronaldo.

81' - Markus Rašford u prilici meča za Junajted, izlazi pred Navasa, ali kostarikanski golman odlično čita i brani ovaj pokušaj.

80' -
Duga pauza zbog povrede Felainija nakon skog duela sa Ramosom...

75' - Bejla menja Asensio, a Iska Lukas Vaskez.

62' - MATIĆ! NAVAS! LUKAKU! GOL! 1:2!

Dobar napad Junajteda, snažan šut Nemanje Matića i odbrana Kejlora Navasa, ali se sjajno snašao Romelu Lukaku i pogodio iz odbitka.

61' - PREČKA!


Garet Bejl se sada prošetao, odlično šutirao, ali nije imao sreće da lopta završi u mreži, već je ona pogodila prečku gola. Druga na ovom meču za Real.

56' - Erera izlazi, na terenu Felaini.

54' - Pogba! Lukaku!


Uf kakva prilika... Pogba sam ostaje, šutira glavom i to brani Kejlor Navas, da bi Lukaku iz odbitka promašio čitav gol, neometan.

52' - GOL! ISKO! REAL VODI 2:0!

Mirno je na stadionu "Filip II", a onda to prekida Isko koji je nakon saradnje sa Garetom Bejlom uspeo da prođe pored Matića, Lindelefa i sam završi akciju za 2:0. Ovo je izgledao kao na treningu...



Izvor: YouTube

46' - Nije uspela Murinjova "fora" sa Džesijem Lingardom kao levim spoljnim, pa umesto njega ulazi Markus Rašford. Real počinje bolje drugo poluvreme, odličan šut Krosa brani De Hea.

43' -
Modrić u ataku, pada nakon duela sa Matićem, ostaje lopta iza njega, a nju potom uzima Karim Benzema, međutim šutira u Davida de Heu.

38' - Možda je Mančester mogao do izjednačenja, ali šta uradi Lukaku?

Lukaku with that infamous intelligence. pic.twitter.com/1H1pQLlKeg

— Xav Salazar (@XavsFutbol) August 8, 2017

36' -  Malo toga smo videli od pogotka, napadi Junajteda za sada deluju veoma kilavo, dok Real Madrid ne gubi lopte na sredini terena.

24' - GOL! REAL VODI! KAZEMIRO!

Brazilski vezista je bio strelacu u finalu Lige šampiona, a sada pogađa i u finalu UEFA Superkupa. Karvahal je otišao u sredinu, video Kazemira kako se izvlači za centaršut, i uposlio svog saigrača koji pogađa u padu, desnom nogom...

Možda je bio i ofsajd!




Izvor: YouTube

22' - Nerezonski pokušaji Kazemira i Iska, baš daleko...

16' - PREČKA!

Sjajan korner sa leve strane, Kazemiro u padu, sa pet metara - u prečku!

15' - Interesantno je to da Mančester junajted ne igra u formaciji 4-3-3, kako je to delovalo na početku kada smo dobili spisak igrača, nego 3-5-2 gde je Džesi Lingard "levi spoljni", a Mateo Darmijan štoper.

10' -
Zanimljiv početak, igra se pred oba gola, ali za sada "hajlatse" možemo složiti samo od poteza defanzivnih fudbalera, pošto su do sada perfektno zaustavljali nalete protivnika. Za sada bez ijednog pravog pokušaja.

1' - Meč je počeo.

- Igrači izlaze na teren...

- Real Madrid je ovog leta doveo Tea Ernandeza i Danija Sebaljosa, odnosno talentovanog Vinisijusa koji ostaje u Brazilu, a ostao je bez Alvara Morate koji je prešao u Čelsi.

- Žoze Murinjo je ovog leta dobio tri pojačanja: Romelu Lukaku, Viktor Lindelef i Nemanja Matić, i sva trojica konkurišu za meč, dok su suspendovani Erik Baji i Fil Džouns.

- Pogledajte fotografije iz Skoplja, dan uoči meča. OVDE!

- U Skoplju je trenutno 33 stepena Celzijusa.

Foto: (AP Photo/Boris Grdanoski)

- Pretpostavljate, ovo je prvi put da se u Makedoniji održava Superkup Evrope.

- Kapacitet stadiona u Skoplju je oko 33.000 mesta, a danas su se ulaznice za ovaj meč mogle kupiti po "veoma bezobraznim cenama". Opširnije OVDE!

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.