Budimpešta spremno dočekala novogodišnje goste

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 31.Dec.2018, 12:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Budimpešta spremno dočekala novogodišnje goste

Mađarska prestonica je spremno dočekala goste, koji u njoj žele da provedu „najluđu noć". Svi hoteli su puni, u restoranima odavno nema mesta, a svečano su okićeni glavni bulevari i trgovi kako bi doček bio prijatan i na otvorenom.

Programi su veoma raznovrsni: od mjuzikla u Hotelu „Mariot", preko gala večera, balova, kabarea, koncerata i šou-prestave navodnih časnih sestara u „Teatru operet", pa sve do ponoćne plovidbe Dunavom uz švedski sto i pića u neograničenim >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << količinama.

Neki će 2019. dočekati u bazenim banja i hotela s velnes centrima, a i dalje su najpopularnija kupališta „Gelert", „Sečenji", „Dandar", „Rudaš" i „Lukač".

Hiljade Budimpeštanaca i turista iz inostranstva opredelilo se za gužvu na centralnom Verešmarti trgu i prostor oko obližnje Bazilike, gde su još pre mesec i po dana postavljeni štandovi sa suvenirima i predmetima kućne radosti, do neizbežnih pečenih kobasica, langoš mekika, kirteš kolača i kuvanog vina.

Ovih pretprazničnih dana veoma su posećeni i Đer, Debrecin, Eger, Segedin i drugi veći gradovi u Mađarskoj, kao i nosioci banjskog turizma poput Hajdusobosloa, Đule, Harkanja...

Nakon ponoći naciji će se, na televiziji, obratiti šef države Janoš Ader, kako bi svima poželeo sve najlepše u novoj godini i najavio šta sve Mađarsku čeka u narednom periodu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.