Brojni rizici kod ulaganja u kriptovalute i digitalne tokene

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Feb.2019, 17:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brojni rizici kod ulaganja u kriptovalute i digitalne tokene

Komisija za hartije od vrednosti objavila je danas upozorenje o rizicima od prevare i drugim rizicima kojima mogu biti izloženi ulagači u kriptovalute i digitalne tokene.

Potencijalne investitore Komisija upozorava da "ni u Republici Srbiji ni na globalnom nivou još uvek nije uspostavljen sveobuhvatan sistem regulacije i kontrole kada je u pitanju izdavanje i trgovanje kripto-imovinskim pravima, te postoji pojačan rizik od ulaganja u ovu vrstu instrumenata".

Oni savetuju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << potencijalnim investitorima da budu "oprezni prilikom ulaganja kapitala u kripto-imovinska prava" i to zato što pored prevara mogu biti suočeni i nedostatkom relevantnih informacija, nemogućnošću izlaska iz ulaganja i ugrožavanjem tajnosti ličnih podataka.

Kada su prevare u pitanju Komisija naglašava modele "obećanja sigurnog dobitka", odnosno " ako prilika izgleda suviše dobro da bi bila istinita". Upozorava se i na ponude društava koja su registrovana u of-šor zonama, za koje nije jasno gde su i da li su registrovana, koji im je kapital i ko njima upravlja.

Komisija upozorava da društva koja izdaju nude kripto-imovinska prava nemaju obaveze registracije što dovodi u pitanje kapacitete da ostvare projekte koje promovišu. Ako investitori posluju sa društvima koja nemaju dozvolu Komisije zaštita njihovih prava može biti otežana, ili onemogućena.

Komisija naglašava i rizik da preko trgovine kripto valutama i tokenima na internetu investitorima budu ukradene šifre i da tako ostanu bez svojih imovinskih prava.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

UPOZORENJE GRAĐANIMA: Dobro razmislite pre nego što uložite u kriptovalute, a EVO I ZBOG ČEGA!

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Feb.2019

Komisija za hartije od vrednosti objavila je danas upozorenje o rizicima od prevare i drugim rizicima kojima mogu biti izloženi ulagači u kriptovalute i digitalne tokene..Potencijalne investitore Komisija upozorava da - ni u Republici Srbiji ni na globalnom nivou još uvek nije uspostavljen sveobuhvatan...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.