Izvor: Danas, 12.Jun.2015, 12:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Broj brucoša i školarina ne promenjeni

Novi Pazar - Državni univerzitet u Novom Pazaru, na 19 studijskih programa, za ovogodišnji upis, ima 950 slobodnih mesta na prvoj godini osnovnih studija. Na finansiranje iz budžeta može da računa 65 odsto ili 620 brucoša i 330 će biti samofinansirajućih.

Na pravu i ekonomiji ima po 80 slobodnih mesta, studijski program vaspitač u predškolskim ustanovama - 40, srpski 35 i engleski jezik 30. Po 75 brucoša upisaće studijski programi: matematika, informatika i matematika >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << i matematika i fizika. Na Departmanu za tehničke nauke mesta ima za 200 brucoša: računarske tehnike 75, audio i video tehnologija 55, građevinarstvo 40 i 30 arhitektura. Hemijsko-tehnološke nauke (hemija, poljoprivredna proizvodnja i prehrambena tehnologija) upisaće 175 brucoša. Departman za biomedicinske nauke primiće 80 studenata prve godine (biologija 30 i rehabilitacija i sport po 25). Na Likovnoj umetnosti mesta će biti, kao i prethodnih godina, za 5 studenata.

-Novina ove godine, u odnosu na prethodne, jeste uvođenje integrisanih studija za srpski jezik i književnost, engleski jezik i književnost i arhitektura. To znači da če studenti ovih studijskih programa završiti osnovne i master studije u kontinuitetu i posle petogodišnjeg školovanja dobiti zvanje mastera - objašnjava PR ove visokoškolske ustanove Biljana Dumić.

Broj budućih brucoša na Državnom univerzitetu ostaje isti kao prošle školske godine, ali i već pet godina školarina za samofinansirajuće studente je ista. U zavisnosti od studijskog programa plaća se između 50.000 i 60.000 dinara.. Prijavljivanje kandidata biće od 24. do 26. juna, polaganje prijemnih ispita je 29. i 30. juna, a upis će trajati od 6. do 10. jula.

Nastavak na Danas...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.