Brodolom u Ormuskom moreuzu

Izvor: RTS, 22.Jan.2012, 13:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brodolom u Ormuskom moreuzu

Iz iranskog broda koji je juče potonuo u Ormuskom tesnacu spaseno petoro ljudi. Pronađeno devet tela, ali se strahuje da je još putnika zarobljeno u brodu.

Spasilačke ekipe spasile su pet ljudi sa putničkog broda koji je juče, sa 22 putnika, potonuo nedaleko od iranske obale, blizu luke Bandar Abas, javila je iranska novinska agencija IRNA.

Spasioci su pronašli devet tela, ali se strahuje da je većina putnika ostala zarobljena u brodu kada je potonuo pri lošim >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << vremenskim uslovima.

Agancija IRNA prenela je da je brod ostao bez goriva i da su ga prevrnuli talasi pri jakom vetru, nakon čega je potonuo.

Na mestu nesreće i jutros duva snažan vetar, tako da su otežani spasilački napori, preneo je Rojters. Lokalni lučki zvaničnik Ali Akbar Safaje izjavio je da je brod plovio od ostrva Ormus prema luci Bandar Abas.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.