Izvor: NoviMagazin.rs, 12.Nov.2018, 20:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brnbabić počela posetu Berlinu

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić počela je večeras posetu Berlinu učešćem na Evropskom forumu u organizaciji fondacije Konard Adenauer (KAS).

Na tom skupu će do srede, 14. novembra, političari, privrednici i eksperti razgovarati o trendovima u ekonomiji i politici.

Među više od 60 govornika biće i nemačka kancelarka Angela Merkel, ministar finansija i potpredsednik vlade Olaf Šolc, predsednik centralne nemačke Bundesbanke Jens Vajdman, ministar unutrašnjih >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << poslova Horst Zehofer i drugi predstavnici nemačke vlade i stranaka.

Na skupu će biti i predsednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović, kao i više od 400 menadžera nemačkih i svetskih korporacija, banaka i osnivači najuspešnijih startap kompanija.

Premijerka Brbnabić govoriće drugog dana skupa, u utorak 13. novembra, na panelu po nazivom "Digitalna Evropa: Tri zemlje i njihova vizija", na kojem će govoriti i premijeri Islanda i Estonije, Katrin Jakobsdotir i Juri Ratas.

Iz Vlade Srbije ranije je najavljeno da će se premijerka u Berlinu sastati s Martinom Vanslebemom, predsednikom Saveznog udruženja nemačkih privrednih komora, i da će s ministrom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije Mladenom Šarčevićem posetiti centar kompanije Simens za obuku osoblja.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Brnabićeva u Berlinu

Izvor: B92, 12.Nov.2018

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić učestvovala je na Evropskom forumu "Srbija u EU" Fondacije Konrad Adenauer u Berlinu...Ona je poručila da je strateško opredeljenje Srbije članstvo u Uniji, a od suštinske važnosti za zemlju očuvanje stabilnosti i razvijanje regionalne saradnje..."Prioritet...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.