Brnabićeva sa ambasadorom Argentine

Izvor: RTS, 19.Jul.2019, 12:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brnabićeva sa ambasadorom Argentine

Predsednica Vlade Ana Brnabić istakla je u razgovoru sa ambasadorom Republike Argentine u Srbiji Estanislaom Savelsom da su dugogodišnje prijateljstvo i međusobno razumevanje čvrsta osnova da Srbija i Argentina intenziviraju politički dijalog i osnaže ekonomsku saradnju.
Predsednica Vlade zahvalila je ambasadoru na principijelnom stavu Argentine da poštuje teritorijalni integritet i suverenitet Srbije, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << kao i na aktivnoj podršci u međunarodnim organizacijama.
Ambasador Savels potvrdio je da Srbija može da računa na dalju podršku Argentine u međunarodnim organizacijama i u skladu sa međunarodnim pravom.
Razgovarano je i o mogućnostima za saradnju u poljoprivredi, na polju zaštite životne sredine, kao i drugim oblastima.
Govoreći o saradnji u oblasti poljoprivrede, Savels je objasnio da Argentina nastoji da pospeši svoju proizvodnju primenom savremenih tehnologija, i da bi ovakva iskustva i saradnja umnogome pomogla i Srbiji da iskoristi svoje poljoprivredne potencijale.
Premijerka Brnabić još jednom je poželela dobrodošlicu i uspešan diplomatski mandat ambasadoru Argentine i istakla važnost zajedničkog rada na daljem razvoju odnosa naše dve države.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Brnabić: Prijateljstvo i razumevanje u odnosima sa Argentinom

Izvor: Večernje novosti, 19.Jul.2019

Premijerka Ana Brnabić istakla je u razgovoru sa ambasadorom Argentine u Srbiji Estanislaom Savelsom da su dugogodišnje prijateljstvo i međusobno razumevanje čvrsta osnova da Srbija i Argentina intenziviraju politički dijalog Premijerka Ana Brnabić istakla je u razgovoru sa...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.