Brnabićeva o Crnoj Gori: Molićemo za razum

Izvor: RTS, 21.Jun.2019, 14:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brnabićeva o Crnoj Gori: Molićemo za razum

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da se nada da će Crna Gora umeti da ima pravi dijalog sa Srbijom i da neće ugrožavati imovinu Srpske pravoslavne crkve.
"Mislim da je to jedna civilizacijska norma. Ne mogu da kažem šta će oni stvarno uraditi, ali mi ćemo nastaviti da budemo racionalni i da molimo za razum", rekla je Brnabićeva na pitanje o odnosima sa Crnom Gorom i mogućim reakcijama >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Srbije.

Dodala je da je Srbiji u interesu miran i stabilan region u kome svi rade, razmišljaju o radnim mestima i kvalitetu života građana.
"Ne znam zbog čega se sve ovo dešava. Mi ćemo uvek biti tu sa druge strane stola, sa kim god treba da razgovaramo, da vidimo šta je tu po sredi i kako da rešavamo te probleme dijalogom, a ne daljom eskalacijom tih odnosa i nadam se da će Crna Gora imati razumevanja za to", poručila je Brnabićeva.
Brnabićeva o Popoviću: Hajde da izbrojimo do deset
Ana Brnabić je, povodom komentara ministra Nenada Popovića da je režim Crne Gore neprijatelj Srbije, rekla da svi treba da budu racionalniji i da reaguju kao predsednik Srbije Aleksandar Vučić – mirno i staloženo.
Na pitanje da li se ograđuje od izjave ministra Popovića, Brnabićeva je kazala da se ona ne ograđuje od izjava svojih ministara, ali da svi treba da imaju malo više strpljenja, iako, kako kaže, razume emotivne reakcije.
"Nekako je nama u DNK da prvo reagujemo emotivno, a posle da reagujemo raciom. Vidite kako reaguje predsednik Vučić, pa hajde svi da reagujemo tako - staloženo i smireno, udahnite izbrojte do 10 pa onda reagujte", rekla je Brnabić.
Režim u Crnoj Gori je neprijatelj Srbije i tako ga treba definisati, rekao je ranije ministar za inovacije i tehnološki razvoj Srbije Nenad Popović i istovremeno nazvao režim crnogorskog predsednika Mila Đukanovića "zločinačkim".
On je rekao da najavljeno usvajanje zakona o slobodi veroispovesti u Crnoj Gori, kojim se predviđa i oduzimanje imovine Srpske pravoslavne crkve, neprijateljski čin, napad na SPC, na srpski narod i državu Srbiju.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Stanovništvu sa ovih prostora u DNK da prvo emotivno reaguje

Izvor: Beta Video, 21.Jun.2019

BEOGRAD - Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić je odgovarajuci na pitanje da li se, obzirom da poziva na racionalnost i smirenost ogradjuje od izjava Nenada Popovića, rekla je da se ne ogradjuje od izjava svojih ministara. Ona je dodala da je potrebna racionalnost, više strpljenja i da se udahne i...

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.