Brnabićeva na prištinskoj listi nepoželjnih

Izvor: RTS, 31.Maj.2019, 22:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brnabićeva na prištinskoj listi "nepoželjnih"

Vlasti u Prištini saopštile su da su sastavile spisak imena ličnosti i zvaničnika, mahom iz Srbije, ali i drugih zemalja, koje ne mogu da uđu ili borave na KiM, prenose lokalni mediji.
Na podužem spisku persona non grata su premijerka Ana Brnabić, zvaničnici UN i pripadnici osoblja misije Unmika, uključujući Rusa Mihaila Krasnoščekova koga je kosovska policija uhapsila pre nekoliko dana u akciji >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << na severu KiM.

Kako su naveli u kosovskom Ministarstvu spoljnih poslova, na spisku su imena više desetina osoba, pretežno iz centralne Srbije, koji ne mogu da uđu na teritoriju Kosova, prenosi list Koha.
Politički savetnik ministra spoljnih poslova Bedžeta Pacolija, Ljiridon Lapaštica, rekao je da se taj spisak povremeno obnavlja "u zavisnosti od razvoja situacije i ponašanja Beograda i srpskih zvaničnika", ali da je odnedavno broj "nepoželjnih" ličnosti povećan.
Na spisku su, kako se navodi u tom ministarstvu, i lider SRS-a Vojislav Šešelj, bivši načelnik Generalštaba VS Ljubiša Diković, kao i srpski ministri odbrane i unutrašnjih poslova.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Priština dopunjava spisak "nepoželjnih", na njemu i Brnabićeva

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 31.Maj.2019

Privremene institucije iz Prištine saopštile su da su sastavile spisak imena ličnosti i zvaničnika, mahom iz Srbije, ali i drugih zemalja, koje ne mogu da uđu ili borave na Kosovu i Metohiji, prenose prištinski mediji...Kako se navodi, na podužem spisku "persona non grata" su premijerka Ana Brnabić,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Priština ima poduži spisak srpskih zvaničnika koji ne mogu da uđu na Kosovo

Izvor: Radio 021, 01.Jun.2019, 07:14

Privremene institucije iz Prištine saopštile su da su sastavile spisak imena ličnosti i zvaničnika, mahom iz Srbije, ali i drugih zemalja, koje ne mogu da uđu ili borave na KiM...Kako se navodi, na podužem spisku "persona non grata" su premijerka Ana Brnabić, zvaničnici UN i pripadnici osoblja...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.