Brnabićeva na Samitu 16+1 u Sofiji

Izvor: RTS, 06.Jul.2018, 08:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brnabićeva na Samitu "16+1" u Sofiji

Predsednica Vlade Ana Brnabić boravi danas i sutra u dvodnevnoj poseti Bugarskoj, povodom učešća na Sedmom samitu Kine i zemalja Centralne i Istočne Evrope.
Samit, kojem prisustvuju lideri 16 zemalja Centralne i Istočne Evrope i Kine održaće se u subotu 7. jula, a glavne teme biće produbljivanje saradnje zemalja inicijative "16+1" za održivi napredak.

U delegaciji sa predsednicom Vlade >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << su potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović i ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić. 
Brnabićeva je juče izjavila da očekuje mnogo od Samita "16+1" Kine i zemalja Centralne i Istočne Evrope u Sofiji i gde će biti potpisano nekoliko ugovora.
Na ovogodišnjem samitu kao najvažnije tačke ekonomske saradnje biće predstavljene industrijsko partnerstvo, infrastruktura i zajednička ulaganja, poljoprivreda, turizam i visoke tehnologije.
Premijerka Brnabić prisustvovaće poslovnom forumu u Sofiji, koji će okupiti više od 250 kineskih kompanija i oko 700 poslovnih ljudi iz centralne i istočne Evrope.
Prvog dana posete Sofiji, premijerka Brnabić sastaće se sa premijerom Državnog saveta NR Kine Li Kećangom, a na marginama Samita Kina–CIEZ predviđeni su i bilateralni susreti premijerke Brnabić sa premijerom Bugarske Bojkom Borisovim i prvim potpredsednikom Vlade Belorusije Vasilijem Matjuševskim.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SAMIT U BUGARSKOJ Razgovor o prioritetima ekonomske saradnje

Izvor: Blic, 06.Jul.2018

U Sofiji danas počinje Samit "16 plus jedan" zemalja Centralne i Istočne Evrope i Kine na kome će biti razgovarano o prioritetnim područjima ekonomske saradnje.

Nastavak na Blic...

Samit 16 zemalja centralne i istočne Evrope i Kine

Izvor: N1 televizija, 06.Jul.2018

Samit 16 zemalja centralne i istočne Evrope i Kine, kom prisustvuje i delegacija Srbije, održava se u Sofiji u petak i subotu...Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić sastaće se danas sa premijerom Državnog saveta NR Kine Li Kećiangom...Samit, kojem prisustvuju lideri 16 zemalja Centralne i Istočne...

Nastavak na N1 televizija...

Brnabić na Samitu "16+1" u Sofiji

Izvor: Večernje novosti, 06.Jul.2018

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić boravi u dvodnevnoj poseti Bugarskoj, gde će se sastati sa premijerom Kine Li Kećiangom, a sutra će učestvovati na Sedmom samitu Kine i zemalja Centralne i Istočne Evrope Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić boravi u dvodnevnoj poseti Bugarskoj,...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.