Brnabić u Minsku s Tačijem o Kosovu

Izvor: Mondo, 31.Okt.2018, 14:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brnabić u Minsku s Tačijem o Kosovu

Premijerka Srbije Ana Brnabić i politički lider Kosova Hašim Tači razgovarali su danas u Minsku, na marginama glavne grupe Minhenske bezbednosne konferencije, javila je beloruska novinska agencija Belta.

Foto: Mondo/Stefan Stojanović

Brnabić je, kako navodi Belta, izjavila da je bilo reči o napretku u dijalogu Beograda i Prištine.

Izrazila je nadu da će biti moguće >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << postići sporazum, kompromis koji će voditi ka većoj stabilnosti u regionu, prenela je beloruska novinska agencija.

Brnabić je naglasila da ima velika očekivanja od konferencije na kojoj se razgovora o važnim međunarodnim temama.

Tači je danas na svom Twitter nalogu poručio da "sveobuhvatni dogovor Kosova i Srbije" treba da omogući članstvo Kosova u UN , NATO i EU.

"Bez dozvole Rusije, Kine i SRB Kosovo ne može u UN"

On je uz fotogafiju sastanka u beloruskoj prestonici Minsku s nemačkim diplomatom Volfgangom Išingerom, čelnikom Minhenske bezbednosne konferencije (MSC) napisao:

"Uvek je zadovoljstvo razgovarti s ambasadorom Išingerom - sada u Belorusiji za MSC Minsk. Slažemo se da je postoji potreba za sveobuhvatnim dogovorom između Kosova i Srbije, koji zatvara poglavlja sukoba na Balkanu i omogućuje članstvo Kosova u UN , NATO i EU", napisao je Tači na društvenoj mreži.

Veselji: Imamo neprijatelja - Srbiju i Vučića

Brnabić je na sastanku u Minsku učestvuje na poziv diplomate Volfganga Išingera, koji predsedava konferencijom, a koji je posvećen razmatraju aktuelna regionalna i globalna bezbednosna pitanja.

Kasnije tokom dana, predsednica Vlade srešće sa na odvojenim sastancima sa predsednikom Belorusije Aleksandrom Lukašenkom i premijerom te države, Sergejom Rumasom.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Brnabić i Tači u Minsku: Biće sporazuma o Kosovu

Izvor: Mondo, 31.Okt.2018

Premijerka Srbije Ana Brnabić i politički lider Kosova Hašim Tači razgovarali su danas u Minsku, na marginama glavne grupe Minhenske bezbednosne konferencije, javila je beloruska novinska agencija Belta...Foto: Mondo/Stefan Stojanović..Brnabić je, kako navodi Belta, izjavila da je bilo reči o...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.