Brnabić u Albaniji: Srdačan susret sa Ramom

Izvor: Mondo, 26.Avg.2017, 10:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brnabić u Albaniji: Srdačan susret sa Ramom

Predsedica Vlade Srbije Ana Brnabić doputovala je u Drač gde učestvuje na neformalnom sastanku premijera država Zapadnog Balkana.

Foto: Screenshot/FB video

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da su ekonomija i infrastruktura najvažnje teme sastanka lidera regiona u Draču i dodala da je stalna komunikacija zemalja u regionu važna kako bi se predupredili problemi u budućnosti.

"Razgovarali smo jutros uglavnom o ekonomskim temama. Ekonomske >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << teme i infrastruktura su najvažnije teme o kojima treba da razgovaramo... imamo kao region puno potencijala i kapaciteta. Sve u svemu do sada uspešan sastanak", rekla je Ana Brnabić novinarima u Draču.

Brnabić je navela da je dobro da zemlje u regionu imaju stalnu komunikaciju kako bi se lakše predupredili problemi u budućnosti.

"Drago mi je da sam danas u Draču na poziv (premijera Albanije) Edija Rame. Ovo je treći put u dva meseca da se sastajemo. Prvi put je bio Trst, zatim Podgorica, a danas Drač", kazala je premijerka Srbije.

Kako je rekla Ana Brnabić, u Podgorici je početkom avgusta bilo više razgovora sa premijerom Hrvatske Andrejem Plenkoviem, a sada u Draču sa premijerom Makedonije Zoranom Zaevim.

"U Podgorici je bilo više razgovora sa Plenkovićem zbog trgovinskih barijera. To smo rešili brzo nakon sastanka uz podršku regionalne komore koju smo osnovali u Trstu", dodala je ona

Premijerku Brnabić je u Draču dočekao premijer Albanije Edi Rama.

Njihov susret je, kako javlja izveštač Tanjuga, bio veoma srdačan.

Sa premijerkom je i predsednik Privredne komore Srbije Mark Čadež.

Inače, Rama ništa nije menjao na svom imidžu od skupa u Trstu tako da je i danas obučen u plavo elegantno odelo i u belim "adidas" patikama.

Rama u svom fazonu:"Koska" za Zaeva, osmeh Brnabić

Da li će posle OVOGA nastaviti da se modira?

Ramo, Ramo, druže moj...

Skup premijera održava se u rezidencija Melisa, gde je prethodno domaćin, albanski premijer Edi Rama, priredio prijem dobrodošlice.

Na skupu učestvuju premijeri Makedonije i Crne Gore, predsedavajuću Saveta ministara BiH Denis Zvizdić.

Srbija posvećena regionalnoj saradnji

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je Srbija posvećena regionalnoj saradnji i evropskoj perspektivi Zapadnog Balkana. Ana Brnabić je to navela na društvenoj mreži Twitter po dolasku u Drač, na sastanak predsednika vlada regiona.

Učesnici skupa su i evropski komesar za proširenje i politiku susedstva Johanes Han I potpredsednik Svetske banke za Evropu i Aziju Siril Miler.

Inače, iz Evropske komisije su saopštili da će fokus sastanka biti jačanje implementacije obaveza preuzetih tokom samita EU - Zapadni Balkan, održanog u julu u Trstu, uz posebnu pažnju na sprovođenju akcionog plana za jačanje reginalne ekonomske integracije.

Regionalni ekonomski prostor dogovoren na samitu u Trstu obezbediće nove mogućnosti za poslovanje i građane, ojačati privredni rast i doneti nova radna mesta.

Sledeći konkretni koraci uključuju međusobno priznavanje profesinalnih kvalifikacija, identifikacija i uklanjanje prepreka koje ometaju trgovnu i investicije u regionu, uspostavljanje regionalnog dijaloga o digitalnoj transformaciji i pokretanje pregovora o mehanizmu za rešavanje sporova?, kažu iz EK.

Rama u Prištini: Albanija i Kosovo - jedna zemlja

Rama: Moguće ujedinjenje Kosova i Albanije

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.