Brnabić otvorila Međunarodno studentsko takmičenje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Apr.2018, 12:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brnabić otvorila Međunarodno studentsko takmičenje

Premijerka Srbije Ana Brnabić otvorila je danas 6. Belgrade Business International Case Cometition, studentsko takmičenje u rešavanju poslovne studije slučaja. Ona je istakla da je to takmičenje jedno od 12 vrhunskih takmičenja u svetu, te da je cilj da se uđe u top 5.

Više od 100 obećavajućih mladih umova iz zemalja širom sveta sa 20 visoko rangiranih biznis škola i univerziteta takmičiće se u velikoj konkurenciji i rešavaće čak tri poslovne studije slučaja, što >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je ovogodišnja novina. Prve dve studije će rešavati po 5 sati, a za treću je predviđen interval od 24 sata.

Studenti iz iz Amerike, Kanade, Australije, Tajlanda, Singapura, Hong Konga, Kine, Nemačke, Danske, Libana, susedne Mađarske i Hrvatske, kao i domaći studenati sa Fakulteta organizacionih nauka Univerziteta u Beogradu kažu da su uzbuđeni zbog učešća.

"Mi smo sa Univerziteta Vašington iz Sijetla iz Amerike i jako smo uzbuđeni što smo ovde, jer je ovo očigledno jedno od najboljih takmičenja na svetu, privilegija nam je i čast".

"Mi smo sa Tajlanda iz Bankoka, uzbuđene smo jer smo prvi put ovde. Ne očekujemo puno jer se prvi put takmičimo, ali nam je sviđa vajb i prijateljska atmosfera".

Fakultet organizacionih nauka u Beogradu sa zadovoljstvom 6. put organizuje takmičenje BBICC, kaže za RTV Vesna Damnjanović, direktorka takmičenja.

Vlada Srbije podržava ovo takmičenje zato što joj je obrazovanje na vrhu liste prioriteta, rekla je premijerka Ana Brnabić.

"Reformišemo obrazovanje, tako da bismo imali obrazovanje za budućnost, obrazovanje koje odgovara srbiji koja se menja, a to je srz onoga sto je buduće obrazovanje a to je da se mladi ljudi nauče kako da razmišljaju", naglasila je Brnabić.

Iako će takmičarski deo učesnicima oduzeti najviše vremena, oni će imati priliku i da, kroz razne društvene aktivnosti, upoznaju Beograd, te srpsku tradiciju, kulturu i običaje.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Brnabić otvorila svetsko takmičenje u rešavanju poslovne studija slučaja na FON-u

Izvor: Blic, 16.Apr.2018

Svetsko takmičenje u rešavanju poslovne studije slučaja Belgrade Business International Case Competition (BBIC C) na kojem učestvuje 20 timova studenata iz celog sveta danas je svečano otvoreno na Fakultetu organizacionih nauka (FON) u Beogradu.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.