Brnabić: Za Republiku Srpsku 9,3 miliona evra

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Apr.2019, 17:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brnabić: Za Republiku Srpsku 9,3 miliona evra

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić danas je u razgovoru sa predsednikom Vlade Republike Srpske Radovanom Viškovićem najavila da, pored dosadašnje pomoći od 21.750.000 evra, Srbija namerava da izdvoji dodatnih 9,3 miliona evra kao podršku razvoju i projektima lokalnih samouprava širom Republike Srpske.

Premijeri su se saglasili da je realizacija već započetih projekata od prioritetnog značaja, kako za Srbiju, tako i za Republiku Srpsku, saopštila je vladina Kancelarija >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << za saradnju sa medijima.

Na sastanku je naglašena važnost saradnje u oblasti energetike, poput zajedničkih projekata izgradnje hidroelektrana, čime se, kako je istaknuto, obezbeđuje veća energetska stabilnost Srbije i Republike Srpske.

Višković: Najviši zvaničnici u maju u Bjeljini

Premijer Republike Srpske, Radovan Višković, izjavio je da je danas u Beogradu dogovoreno da u Bijeljini bude održan sastanak najviših zvaničnika Srpske i Srbije sa gradonačelnicima i načelnicima lokalnih zajednica iz Srpske, na kojem će biti reči o realizaciji projekata koje finansira Srbija.

Višković je u Beogradu danas razgovarao sa predsednikom Aleksandrom Vučićem i premijerkom Anom Brnabić.

U izjavi za Srnu, prenosi RTRS, Višković je nakon tih sastanaka rekao da je dogovoreno da kabineti u narednih nekoliko dana usaglase sastanak koji bi bio održan početkom maja u Etno-selu Stanišići, kraj Bijeljine.

Prema njegovim rečima, na tom sastanku bi učestvovali predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik, predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović, predsednik Srbije Aleksandar Vučić, premijerka Ana Brnabić, kao i gradonačelnici Beograda, Novog Sada i drugi.

"Razgovaralo bi se o realizaciji ovih projekata, a otvorila bi se i pitanja dalje saradnje u realizaciji nekih budućih za koje već sada pravimo planove", rekao je Višković.

On je podsetio da će Srbija kao pomoć za razne projekte u Republici Srpskoj izdvojiti 9,3 miliona evra, umesto ranije dogovorenih oko 8,5 miliona evra, te da su uvršteni projekti još nekoliko lokalnih zajednica i da je danas konačno usaglašena lista tih projekata.

On je rekao novinarima i da je zahvalio Vučiću za projekte koji su odabrani za skoro sve lokalne zajednice u Republici Srpskoj, te da je vrednost tih projekata sada 9,3 miliona evra.

"Danas smo razgovarali i o ubrzavanju procedura izgradnje energetskih objekata na gornjem toku reke Drine, pre svega, o izgradnji Buk Bijele, gde je već nešto urađeno", dodao je on.

Reč je, kaže, o rešavanju imovinskopravnih odnosa, eksproprijaciji i dobijanju ekološke dozvola.

Naveo je i da je i Vučić saglasan da što pre počne realizacija tog projekta.

Jedna od tema je, dodao je, bila i održavanje komemorativnog skupa u Donjoj Gradini, 5. maja, koji zajednički organizuju vlade Republike i Srbije.

Višković je rekao da se na sastancima razgovaralo i o mnogo operativnih stvari.

"Izložili smo našu ideju o vraćanju poreza i doprinosa za realni sektor za povećanje plata za šta su veliko interesovanje pokazali i Vučić i Brnabićeva. Oni smatraju da je to dobra mera i da će razmisliti da sličnu ili istu takvu na neki način kreiraju i u Srbiji", rekao je Višković.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Brnabić: Za Republiku Srpsku još 9,3 miliona evra

Izvor: Blic, 05.Apr.2019

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić danas je u razgovoru sa predsednikom Vlade Republike Srpske Radovanom Viškovićem najavila da, pored dosadašnje pomoći od 21.750.000 evra, Srbija namerava da izdvoji dodatnih 9,3 miliona evra kao podršku razvoju i projektima lokalnih samouprava širom Republike...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.