Izvor: RTS, 12.Apr.2021, 11:36

Brnabić: Sava Janjić meta zašto što čuva Visoke Dečane

Iguman manastira Visoki Dečani Sava Janjić postao je meta napada na Kosovu i Metohiji samo zato što čuva taj manastir, ocenila je premijerka Ana Brnabić.
Ana Brnabić je, upitana za komentar optužbi na račun igumana Save Janjića, rekla da su ti napadi pokazatelj koliko je ugrožena srpska kulturna baština, ali i SPC na KiM.

"Nadam se da će se i međunarodna zajednica ovim pozabaviti na još ozbiljniji način. Mislim da je iguman >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Sava Janjić meta samo zato što čuva Visoke Dečane, a postoje tamo ljudi koji ne žele da taj manastir postoji. To je svetska kulturna baština, a SPC je stub onoga što znači Srbija na KiM i život Srba na KiM", istakla je premijerka.
Ana Brnabić i ministar prosvete Branko Ružić prisustvovali su predstavljanju portala "Moja srednja škola".
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Brnabić: Iz Prištine napadaju igumana Savu jer čuva manastir Visoki Dečani

Izvor: Beta Video, 12.Apr.2021

BEOGRAD - Premijerka Ana Brnabić izjavila je danas da je napad na igumana manastira Visoki Dečani Savu (Janjića) pokazatelj koliko je ugrožena srpska kulturna baština i Srpska pravoslavna crkva (SPC) na Kosovu i Metohiji. (CH1) Beta/MOD

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Igumana Savu Janjića, osvedočenog borca za mir, napada tvorac lažnih vesti i ratni huškač

Izvor: RTS, 12.Apr.2021

U danima kada međunarodne organizacije podsećaju na ugroženost srpske kulturne baštine na KiM, stižu optužbe na račun manastira Visoki Dečani i igumana Save Janjića. Savet za zaštitu ljudskih prava na Kosovu i Metohiji izražava sumnju da je starešina manastira učestvovao u ratnim...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.