Brnabić: Penzije veće za 5 posto, plate od 5 do 10 odsto

Izvor: N1 televizija, 14.Okt.2017, 13:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brnabić: Penzije veće za 5 posto, plate od 5 do 10 odsto

Premijerka Ana Brnabić je, tokom predstavljanja rezultata prvih 100 dana Vlade Srbije u Kruševcu, izjavila da penzije biti povećane 5 odsto od 1. januara. Najvećem broju zaposlenih u javnom sektoru, navela je, plate će biti povećane za 10 odsto, uključujući i vojsku i policiju i službe bezbednosti. Zaposleni u administraciji imaće 5 posto više.

Pokazali smo da možemo da nastavimo putem koji je trasirala prethodna >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << Vlada, navela je Brnabić. Dodala je da je zadovoljna rezultatima Vlade za prvih 100 dana.

"Najbolji indikator rezultata ove vlade je što je stvoren prostor za trajno povećanja svih zaposlenih i najvećeg broja u javnom sektoru. U narednih mesec dana isplatićemo jednokratan iznos od 5000 dinara svim penzionerima, a posebno smo srećni što ćemo od 1. januara trajno povećati penzije za pet odsto".

Navela je da je odnosu na kraj prošle godine smanjen javni dug i sada iznosi 7,6 posto BDP, da je povećana minimalana cena rada za 10 odsto, uspešno završena 7. revizija aranžmana sa MMF-om... Dodala je da Srbija ima rast spoljnotrgovinske razmene u prvih osam meseci ove godine viši za oko 13 posto, dok je novozaposlenih 5,5 odsto. Direktne strane investicije u prvih sedam meseci su veće za 19,9 posto u odnosu na prošlu godinu.

Za ovih 100 dana, prenela je, potpisino je sedam ugovora sa investitorima koji će, ukupno, otvoriti 2778 radnih mesta.

Obećala je da će brojni objekti fakulteta i naučnih centara biti urađeni do kraja mandata ove Vlade, dodala da se radi na poboljšanju položaja u zdravstvu, pa je odobreno 1239 mesta za zaposlenje u tom sektoru.

U prvih 100 dana Vlade sportisti su osvojili 23 medalje, navela je i istakla da im je veoma zahvalna.
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije,   Kruševac

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Penzije veće 5, plate 10 odsto

Izvor: B92, 14.Okt.2017

Penzije će od 1. januara 2018. godine biti povećane za 5 odsto, a plate u javnom sektoru 10 odsto, rekla je premijerka Srbije Ana Brnabić...Ona je na predstavljanju rada 100 dana Vlade u Kruševcu rekla da su odlični rezultati u domenu državne kase, stvorili mogućnost za trajno povećanje penzionerima...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.