Brnabić: Imamo pozitivne stvari da pokažemo svetu

Izvor: RTS, 03.Nov.2017, 17:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brnabić: Imamo pozitivne stvari da pokažemo svetu

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić rekla je da je region Zapadnog Balkana sada prepoznat i kao region koji se politički reformiše i ima pozitivne stvari da pokaže i Evropi i celom svetu.
Ana Brnabić je sa albanskim premijerom Edijem Ramom učestvovala na uvodnom panelu Konferencije o svetskoj politici (World Policy Conference – WPC), koja se održava u Marakešu.

"Region Jugoistočne Evrpe, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ili kako ga još nazivaju Zapadnog Balkana, ne samo da se pojavljuje kao region koji ima odlične ekonomske rezultate i polako se ekonomski reformiše u region na koji može da se računa, već i kao region koji se politički reformiše i ima pozitivne stvari da pokaže i Evropi i celom svetu", rekla je Brnabićeva nakon panela.
Brnabićeva je napomenula da je razgovarala da kolegom, premijerom Albanije Edijem Ramom, kako Evropa i svet mogu da uče o tome šta se u poslednje tri godine dešava na relaciji Srbija-Albanija.
"O onome što je pokrenuo predsednik (Srbije Aleksandar) Vučić u svojoj ulozi predsednika vlade i ono što je krenulo da se dešava kao veći dijalog prvi put posle šest decenija. To je nešto što je danas prepoznato", navela je Brnabićeva.
Sa Ramom je, kako je dodala, pričala i o tome kakve razlike imaju Srbija i Albanija, kako politički možemo da rešimo naše razlike, i kako pitanje Kosova i Metohije, na koje u potpunosti različito gledamo, može da bude prepreka u našim daljim odnosima, ali i u stabilnosti Zapadnog Balkana.
Takođe je podsetila na važnost berlinskog procesa, zbog ekonomskog i infrastrukturnog povezivanja zemalja Zapadnog Balkana u okviru EU.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Brnabić optimistična: Imamo pozitivne stvari da pokažemo svetu

Izvor: BKTV News, 03.Nov.2017

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić rekla je danas da je region zapadnog Balkana sada prepoznat i kao region koji se politički reformiše i ima pozitivne stvari da pokaže i Evropi i celom svetu..."Region Jugoistočne Evrope, ili kako ga još nazivaju Zapadnog Balkana, ne samo da se pojavljuje kao...

Nastavak na BKTV News...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.