British Council proslavlja 70 godina u Srbiji

Izvor: Blic, 12.Dec.2010, 14:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

British Council proslavlja 70 godina u Srbiji

Vodeća međunarodna organizacija iz Velike Britanije koja se bavi obrazovanjem i kulturnim vezama, British Council proslaviće u utorak 70 godina postojanja u Srbiji.

Veliki jubilej će zajedno proslaviti svi oni koji su tokom prethodnih godina sarađivali sa ovom institucijom, zajedno gradeći kulturne veze između Srbije i Velike Britanije.

Davne 1940. godine, prvi prijem British Council-a u Beogradu (pod imenom „Jugoslovensko-britanski institut") otvoren je >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << tada izuzetno popularnom pesmom Vere Lin „We’ll Meet Again” („Srešćemo se ponovo").

Sedamdeset godina kasnije, British Council, kao najstarija organizacija ovog tipa u Srbiji, ispunjava dato obećanje i priređuje prijem u čast svih onih koji su doprineli da ova institucija traje tako dugo.

Tokom cele večeri, gosti će uživati u 70 najboljih britanskih pesama koje su obeležile godine postojanja British Council-a u Srbiji – od Vere Lin i Dasti Springfild, preko Bitlsa i Stonsa, sve do novih singlova Dafi i Ejmi Vajnhaus.

Povodom jubileja, biće predstvaljen i kratki film o saradnicima ove institucije iz različitih oblasti koji će u filmu odgovoriti na razna pitanja, između ostalog i ko im je omiljeni agent 007, da li više vole Bitlse ili Stonse, ili šta im je prva asocijacija na Britaniju.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.