Britanskom BDP-u milo zbog droge i prostitucije

Izvor: Mondo, 30.Sep.2014, 18:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Britanskom BDP-u milo zbog droge i prostitucije

Trgovina drogom i prostitucija doprinele su privrednom rastu Britanije sa 8,5 milijardi funti (10,9 milijardi evra) u 2013, saopštio je danas Zavod za statistiku u Londonu (ONS).

Foto: Guliver/Getty/Thinkstock

Te dve aktivnosti su prošle godine činile 0,5 odsto britanskog bruto domaćeg proizvoda (BDP), izračunatog po novoj metodologiji Evropske unije, prenosi agencija Frans pres.

Druge nezakonite aktivnosti kao što su šverc alkohola i cigareta takođe >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << su uključeni u obračun BDP-a.

Španija je nedavno procenila da su droga i prostitucija doprinele njenom BDP-u sa 9,2 milijarde evra 2010, što je jednako 0,85 odsto ukupnog privrednog rasta za tu godinu.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

PRIVREDNE GRANE: Droga i prostitucija važne i za britansku privredu

Izvor: Kurir, 30.Sep.2014

LONDON - Trgovina drogom i prostitucija doprinele su privrednom rastu Britanije sa 8,5 milijardi funti (10,9 milijardi evra) u 2013, saopštio je danas Zavod za statistiku u Londonu (ONS)...Te dve aktivnosti su prošle godine činile 0,5 odsto britanskog bruto domaćeg proizvoda (BDP), izračunatog po...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.