Britanski student među džihadistima?

Izvor: RTS, 17.Nov.2014, 12:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Britanski student među džihadistima?

Pretpostavlja se da se britanski student medicine pojavljuje na objavljenom video-snimku među 16 džihadista koji odrubljuju glave američkom humanitarnom radniku i sirijskim vojnicima, piše "Dejli mejl".

Dvadesetogodišnjeg Nasera Mutanu iz Kardifa, koji se juče pojavio na snimku, prepoznao je njegov otac Ahmed Mutana, piše Dejli mejl, prenosi Tanjug.

"Ne mogu da budem siguran, ali izgleda da je to moj sin. On sada mora da se plaši Alaha zato što je ubijao >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ljude. Kako može izaći pred Alaha ako ubija ljude?", rekao je Ahmed Mutana.

Na pitanje da li bi oprostio sinu ako bi se vratio kući u Kardif, 57-godišnji otac je dogovorio: "Ne, on je ili mentalno bolestan - ili to ili nešto drugo nije u redu sa njim".

Forin ofis je potvrdio da istražuje tvrdnje da je Mutana, koji je napustio porodicu i otišao na terorističku obuku u Siriju, jedan od ekstremista na snimku koji je juče nekoliko sati bio na Jutjubu.

Ekstremna džihadistička organizacija Islamska država juče je objavila snimak pogubljenja američkog humanitarnog radnika Pitera Kasiga (26) kao upozorenje Sjedinjenim Američkim Državama.

Islamska država je objavila video-snimak na kome maskirani ekstremista stoji iznad odrubljene glave i tvrdi da je odrubio glavu Kasigu, prenosi AFP.

Islamska država je na snimku prikazala i istovremeno odrubljivanje glava najmanje 15 muškaraca za koje tvrdi da su pripadnici sirijske vojske.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Snimak masovnog klanja otkriva istinu od koje strepi Zapad

Izvor: Blic, 17.Nov.2014

Pretpostavlja se da se britanski student medicine pojavljuje na objavljenom video snimku među 16 džihadista koji odrubljuju glave američkom humanitarnom radniku i zarobljenim sirijskim vojnicima, piše danas britanski "Dejli mejl"...Dvadesetogodišnjeg Nasera Mutanu iz Kardifa, koji se juče pojavio...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.