Britanski ministar: Ne potcenjujte GRU

Izvor: B92, 09.Okt.2018, 14:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Britanski ministar: Ne potcenjujte GRU

London -- Nedavni neuspesi ruske obaveštajne službe (GRU) omogućili su da se na račun tih špijuna može smejati, ali ih ne treba podcenjivati, kaže britanski ministar.

Kako prenosi Rojters, Zapad je optužio GRU da vodi globalnu hakersku kampanju, ciljajući na institucije u sportu zadužena za anti doping testiranja, kompanije za nuklearnu energiju i opservatorije za hemijsko oružje.

"Ne bi trebalo da ih podcenimo, niti opasnu i nesmotrenu upotrebu nervnog agensa >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na našim ulicama. Takođe ne bi trebalo da zaboravimo da su ogroman trud odmah na početku uložile naša policija i MI5 da ih pronađu...veliki napori koji su doveli do razvoja obaveštajne službe koja je pomogla da budemo dovedeni pred vrata same GRU", rekao je Kako prenosi Rojters, britanski ministar za bezbednost Ben Valas.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.