Britanski list se izvinio agenciji Anadolija

Izvor: B92, 20.Jan.2016, 20:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Britanski list se izvinio agenciji Anadolija

Ankara -- Britanski magazin "Nju stejtsmen" izvinio se turskoj agenciji Anadolija zbog neistinitih navoda sadržanih u članku Slavoja Žižeka o Turskoj.

Turska agencija navodi da je u tekstu pod naslovom "Moramo da pričamo o Turskoj", koji je britanski list na svom veb-sajtu objavio 9. decembra, Žižek pogazio etiku tačnog citiranja i tvrdnje preuzete sa veb-sajta, kako se navodi, ozloglašenog po objavljivanju izmišljenih novinskih članaka, pripisao Anadoliji.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Anadolija tvrdi da je taj članak deo međunarodne klevetničke kampanje protiv Turske te da u njemu preovlađuju "silne laži".

"Kada se dokazalo da je izvor argumenata na kojima je zasnovan članak izmišljen, "Nju stejtsmen" je odmah povukao relevantne delove članka sa svog veb-sajta", objašnjava turska agencija, koja međutim, nije u potpunosti zadovoljna ovakvim ishodom.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.