Izvor: NoviMagazin.rs, 18.Jan.2016, 16:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Britanski lekar zahvalio Dejvidu Bouviju

Jedan britanski lekar, koji radi sa smrtno obolelim pacijentima, zahvalio je muzičaru Dejvidu Bouviju, koji je nedavno umro od raka, jer mu je pomogao da s pacijentima razgovara o smrti.

Doktor Mark Taubert je u blogu na sajtu "Britiš medikal džornal" (British Medical Journal) naveo da je Bouvijeva priča "postala povod za otvoren razgovor o smrti".

Taubert je rekao da su Bouvijevi poslednji potezi imali "duboki uticaj na njega i mnoge ljude s kojima sarađuje". >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs <<

On je dodao da mu je Bouvijeva smrt pomogla da sa jednim pacijentom koji umire od raka razgovara o "dobroj smrti". Dankan Džons, sin Dejvida Bouvija, objavio je na društvenim mrežama Taubertov blog.

Dejvid Bouvi je preminuo 10. januara od raka, a dva dana pre smrti i na svoj 69. rođendan, objavio je 25. album, "Blackstar", sa sedam pesama.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.