Britanska kraljica uskoro prima vakcinu protiv koronavirusa?

Izvor: B92, 06.Dec.2020, 19:36

Britanska kraljica uskoro prima vakcinu protiv koronavirusa?

Britanska kraljica Elizabeta Druga narednih nedelja treba da dobije vakcinu protiv koronavirusa proizvodjača Fajzer-BioNTekm, prenose tamošnji mediji.

Ova vakcina nedavno je odobrena u Velikoj Britaniji.

Kraljica koja ima 94 godine i njen suprug, princ Filip koji ima 99 godina, biće među prvim osobama koje je dobiti vakcinu, preneli su Sandej tajms i Sandej mejl.

Mediji su preneli da oni imaju prioritet zbog godina, a ne zbog titula. Bakingemska palata >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nije želela da komentariše vest, a neimenovani portparol je rekao da odluke o zdravlju predstavljaju domen privatnosti.

Sandej mejl je preneo da će se najstariji članovi britanske monarhije oglasiti povodom vakcinacije kako bi ohrabrili što veći broj ljudi da prime vakcinu protiv korona virusa.

U Velikoj Britaniji u utorak treba da počne vakcinacija.

Britanski premijer Boris Džonson izjavio je nedavno da će čekati svoj red da dobije vakcinu protiv koronavirusa i da neće da bude prioritet.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.