Britanija uvodi zabranu ogrlice za dresuru pasa

Izvor: B92, 28.Avg.2018, 19:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Britanija uvodi zabranu ogrlice za dresuru pasa

Električne ogrlice za dresuru pasa i mačaka će uskoro biti zabranjene u Velikoj Britaniji.

Ogrlice koje se koriste za dresuru kućnih ljubimaca rade na principu elektro impulsa različitih jačina (najviše 6.000 volti), a mogu da stimulišu životinju najduže 11 sekundi, piše britanski Metro.

Sekretar za zaštitu životne sredine Majkl Gov smatra da vaspitavanje i trening pasa na ovaj način "uzrokuje neprihvatljiv bol i patnju naših ljubimaca".

Električne >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ogrlice za dresuru su već zabranjene u Velsu i Škotskoj.

Ogrlice se mogu koristiti za promenu određenog ponašanja kod životinja, kao što je neprestano i glasno lajanje.

Vlasnik kućnog ljubimca može da upravlja malim električnim šokom preko ogrlice kada se pas neprimereno ponaša.

"Ova zabrana će poboljšati dobrobit životinja i pozivam sve vlasnike kućnih ljubimaca da umesto ogrlica za dresuru koriste metode obuke u vidu dobijanja nagrade", napomenuo je sekretar Majkl Gov.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Električne ogrlice za dresuru pasa i mačaka će uskoro biti zabranjene u Velikoj Britaniji!

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Avg.2018, 08:33

Dobro su se setili...Ogrlice koje se koriste za dresuru kućnih ljubimaca rade na principu elektro impulsa različitih jačina (najviše 6.000 volti), a mogu da stimulišu životinju najduže 11 sekundi, piše britanski Metro...Sekretar za zaštitu životne sredine Majkl Gov smatra da vaspitavanje i...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.