Britanija daje podršku Srbiji za dobijanje datuma

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Jan.2013, 17:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Britanija daje podršku Srbiji za dobijanje datuma

LONDON -

Velika Britanija daje punu podršku Srbiji u daljem procesu evropskih integracija i dobijanju datuma za početak pregovora o pristupanju Evropskoj uniji, zaključeno je na današnjem sastanku potpredsednice Vlade Srbije za evropske integracije Suzane Grubješić sa britanskim ministrom evropskih poslova Dejvidom Lidingtonom u >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Londonu.

Kako je saopšteno iz kabineta potpredsednice Vlade, na sastanku je podvučeno da ni za EU, ni za zemlje kandidate, ne bi bilo dobro da dođe do pauze u proširenju.

Grubješić je rekla da je na sastanku koji je danas održan u Londonu sa britanskim ministrom za Evropu, kao i sa savetnicima britanskog premijera Dejvida Kamerona, još jednom dobila čvrsta uveravanja da se Britanija zalaže za politiku proširenja i za to da ne dođe do pauze nakon prijema Hrvatske.

"U tom smislu, istaknuto je da Srbija ima punu podršku da nastavi i ubrza proces integracija, ali i da moramo da budemo svesni šta treba da uradimo da bi datum u junu postao izvestan. To je šansa koju mi kao država ne smemo da propustimo", istakla je Grubješić koja se sastala i sa Angusom Lapslijem, direktorom Sekretarijata za evropske poslove u kabinetu britanskog premijera kao i sa Patrikom Rokom, političkim savetnikom britanskog premijera.

Grubješić je na sastanku istakla da je Srbija spremna da odmah počne pregovore, i da je svesna da je pred njom velika šansa koju ne sme da propusti.

Potpredsednica Vlade Srbije je dodala da je politika nove vlade kredibilna i konstantna, da je pred njom još dosta posla, ali da je na dobrom putu.

"Srbija je krenula u intenzivnu diplomatsku aktivnost kako bismo o rezultatima koje smo postigli informisali sve članice EU, posebno one ključne. Zahvaljujući ovoj ladi, Srbija je, posle dužeg vremena, u očima evropskih sagovornika kredibilan partner jer iza naše politike stoje konkretna dela", kazala je Grubješić.

Ona je naglasila da su nastavak političkog dijaloga sa Prištinom i sprovođenje onoga sto je već dogovoreno od ključnog značaja za našu državu.

Grubješić se posle razgovora sa predstavnicima vlade u Dauning stritu u Gornjem domu britanskog parlamenta obratila članovima Odbora za evropske poslove koji, u ime Velike Britanije, odlučuje o pitanju proširenja EU.

Nakon posete Londonu, potpredsednica srpske Vlade odlazi u Kopenhagen, Dablin i Brisel.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Britanija daje podršku Srbiji za dobijanje datuma

Izvor: Beta, 16.Jan.2013

BEOGRAD, 16. januara 2013. (Beta) - Velika Britanija daje punu podršku Srbiji u daljem procesu evropskih integracija i dobijanju datuma za početak pregovora o pristupanju Evropskoj uniji, zaključeno je na sast.

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.