Britanija: I žene mogu na prvu liniju fronta

Izvor: B92, 08.Jul.2016, 19:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Britanija: I žene mogu na prvu liniju fronta

London -- Britanska vojska će ove godine ukinuti zabranu da se žene bore na prvoj liniji fronta, saopštilo je britansko Ministarstvo odbrane.

Odluka je doneta posle istraživanja o fizičkoj sposobnosti žena da se u pešadiji bore na prvoj liniji fronta.

"Generalštab je preporučio ukidanje te zabrane i mi smo se s tim složili", izjavio je premijer Dejvid Kameron ocenjujući tu odluku kao "veoma važnu".

Ukidanje zabrane će važiti od novembra i odnosiće >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se na žene koje upravljaju tenkovima i drugim vojnim vozilima.

Do sada su žene u britanskoj pešadiji mogle da budu na prvoj liniji fronta ali ne i u direktnom kontaktu s protivničkim snagama.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ukinuta zabrana: Britanke-vojnici mogu na prvu liniju fronta

Izvor: N1 televizija, 08.Jul.2016

Britanska vojska će ove godine ukinuti zabranu da se žene bore na prvoj liniji fronta, saopštilo je britansko Ministarstvo odbrane...Odluka je doneta posle istraživanja o fizičkoj sposobnosti žena da se u pešadiji bore na prvoj liniji fronta..."Generalštab je preporučio ukidanje te zabrane i...

Nastavak na N1 televizija...

Britanija ukinula zabranu ženama da učestvuju u borbama

Izvor: NoviMagazin.rs, 08.Jul.2016

Britanska vojska će od novembra ukinuti zabranu da žene vojnici učestvuju u borbama, čime će i ženama biti dozvljeno da se nađu na prvoj liniji fronta, saopštilo je britansko Ministarstvo odbrane...Ministarstvo je objavilo da je odluka doneta na osnovu lekarske procena psihičke i fizičke sposobnosti...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.