Britanci imali više razloga da ubiju Litvinjenka

Izvor: B92, 22.Jan.2016, 15:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Britanci imali više razloga da ubiju Litvinjenka"

London -- Britanska vlada je imala mnogo više motiva da ubije Aleksandra Litvinjenka, uprkos tome što je za to "optužena ruska država", izjavio je njegov brat.

Maksim Litvinjenko, koji živi u Italiji, reagovao je na izveštaj da je Putin “verovatno odobrio“ ubistvo bivšeg špijuna Aleksandra Litvinjenko.

“Moj otac i ja smo sigurni da ruske vlasti nisu umešane. Sve je nameštaljka, kako bi se stavio pritisak na rusku vladu“, naveo je on.

On je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << britanski izveštaj nazvao “klevetom“ i rekao da su tvrdnje da je njegovom bratu država bila neprijatelj lažne. Kako kaže, Aleksandar Litvinjenko je planirao da se vrati u Rusiju, kao i da je saopštio svojim prijateljima da to želi.

“Rusi nisu imali zašto da žele Aleksandra mrtvog. Moj brat nije bio špijun, više je bio kao policajac... Bio je u FSB ali je radio protiv organizovanog kriminala, ubistava, trgovine oružjem i stavrima kao što su te“, naveo je on.

Aleksandrov brat je naveo i da veruje da britanski izeštaj nije tačan ni kada je u pitanju otrov kojim je on ubijen.

Upitan zašto i Aleksandrova supruga tvrdi da je Kremlj umešan u slučaj, Makim kaže da je to zbog toga što ona živi u Londonu i da “ne može da kaže ništa drugo“.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.