Brišite Flash, navikavajte se na život bez njega!

Izvor: Mondo, 10.Avg.2016, 18:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brišite Flash, navikavajte se na život bez njega!

Adobe Flash će uskoro iščeznuti i sa Google Chrome pregledača i to je odlično vreme da na njega zaboravite u potpunosti!

Jeste, Flash je bio "strava" - na prvi i još neki pogled, ali je memorijska "rupa bez dna", nebezbedan, "srče" bateriju, usporava rad računara, puca, secka i ko zna šta sve još...

Neki ljudi (i programeri) vole Flash, jer određene stvari čini lepšim i zanimljivijim, ali to više nije dovoljan razlog da ga zadržite na kompu, jer postoji >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << HTML5, objavio je The Next Web.

Adobe priznao poraz - BRIŠE Flash, stiže nešto novo!

Novi veliki igrač koji je najavio ukidanje Flash podrške i prikazivanja jeste Google Chrome pregledač za veb, koji će od 1. septembra u potpunosti "ubiti" Flash u svom sistemu (verzija Chrome 53 i novije). To znači da se Flash sadržaji (uključujući i reklame) više neće prikazivati u tom pregledaču, a izuzetak će biti samo sajtovi ili veb aplikacije koje su pisane i izvršavaju se 100 odsto u Flash-u. Chrome, kao i čitav IT svet migrira na HTML5, koji je lakši za izvršavanje i rad, nema do sada uočenih bezbednosnih propusta i učiniće vaš komp da mu baterija duže traje i manje se greje (govorimo o laptop računarima, naravno, ali slično važi i za desktop).

Flash su već iskorenili Edge pregledač Microsoft kompanije i Safari kompanije Apple, ali i Firefox, mada ne u potpunosti još uvek, što se, takođe, očekuje.

My quick but loving tribute to Adobe Flash. Rest in peace, buddy. pic.twitter.com/Wr74tyqNyQ

— Alex Berry (@AlexBurby) December 1, 2015

Flash je u poslednjih godinu dana bio meta velikih bezbednosnih napada i to je samo razlog više da ga već sad sklonite sa svojih računara.

U početku će biti "povuci-potegni" što se nekih sajtova i aplikacija tiče, ali svi oni ili one dobiće unapređenje na HTML 5, ako iole ozbiljan programer stoji iza njih.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebooku, Twitteru i Instagramu.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.