Brisel dokaz svetskog rata, svi smo u istom sosu

Izvor: B92, 24.Mar.2016, 23:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Brisel dokaz svetskog rata, svi smo u istom sosu"

Jerusalim -- Izraelski ministar odbrane Mose Jalon ocenio je da su bombaški napadi u Briselu dokaz da je u toku novi svetski rat ili sukob civilizacija.

Kako kaže, u tom sukobu Izrael i druge zemlje moraju da se bore zajedno.

"Svi smo u istom sosu. Svet se nalazi u trećem svetskom ratu ili kako je to nazvano sukobu civilizacija. Moramo se sa tim suočiti zajedno", rekao je on.

Jalon je rekao i da Izrael sarađuje sa Belgijom i drugim evropskim zemljama. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

"Mi smo na istoj strani, delimo iste vrednosti i interese," naveo je on, nakon što je takozvana Islamska država preuzela odgovornost za napade na aerodrom i metro stanicu u belgijskoj prestonici u kojima je ubijena 31, a povređeno 300 ljudi, prenosi AFP.

Izraelski ministar za obaveštajna pitanja Jizrael Kac optužio je lidere u Belgiji za opuštenost pred pretnjom musilimanskog radikalizma.

"Ako ljudi u Belgiji nastave da jedu čokoladu, uživaju u životu i paradiraju kao veliki liberali i demokrate ne vodeći računa o tome da neki od muslimana tamo organizuju terorističke akcije, neće moći da se protiv njih bore", rekao je Kac izraelskom javnom radiju.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.