Briga o vodama da bismo imali čime da peremo ruke

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Mar.2020, 12:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Briga o vodama da bismo imali čime da peremo ruke

Danas je Svetski dan voda koji UN obeležava kampanjom pod sloganom "Voda i klimatske promene i njihova neraskidiva povezanost" kojom žele da podsete daje voda najvažniji resurs, saopštilo je Ministarstvo zaštite životne sredine.

Cilj kampanje je da podigne globalnu svest o važnosti zaštite voda i ukaže na načine kojima se upotrebom i korišćenjem voda možemo pomoći u smanjenju poplava, suša, nestašica i zagađenja vode u borbi protiv klimatskih promena, navodi se >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u saopštenju.

"S obzirom na situaciju u kojoj se svet iznenada našao usred mera opreza zbog koronavirusa COVID-19, od nedavno smo okruženi porukama o potrebi i važnosti pranja ruku kako bi se zaštitili od novog opasnog korona virusa", navodi Ministarstvo i poručuje da bi trebalo da se zapitamo kako je ljudima na svetu koji u svojim domovima nemaju pijaću vodu niti uslove da operu ruke tekućom vodom.

Ministarstvo podseća da smo svedoci kako se nam se život u samo jednom danu može iz korena promeniti, i dodaje da sve te promene imaju u pozadini i klimatske promene koje dovode do nestabilnosti i promena u prirodnoj ravnoteži.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Danas Svetski dan voda

Izvor: Beta, 22.Mar.2020

Ministarstvo zaštite životne sredine ukazalo je danas, povodom Svetskog dana voda 22. marta, na značaj zaštite i očuvanja vode kao resursa.Pod sloganom "Voda i klimatske promene i njihova neraskidiva povezanost" Ujedinjene nacije žele da podsete da je voda najvažniji resurs i da podignu globalnu...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.