Brežančić: AZ Alkmar nije bauk, ne mare baš za odbranu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Sep.2019, 11:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brežančić: AZ Alkmar nije bauk, ne mare baš za odbranu

Fudbaler Partizana Rajko Brežančić pred utakmicu crno-belih sa Az Alkmarom u Ligi Evrope rekao je da ekipa nema razloga da se plaši rivala.

Brežančić je tokom karijere igrao u Alkmaru, kada je iz 2015. godine Čukaričkog prešao u holandski klub.

"Što se tiče fudbala, imaju mnogo dobre ekipe. Međutim, ne posvećuju mnogo pažnje odbrani, više se igra u napadu. U Holandiji skoro niko ne posvećuje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << pažnju odbrani, svi gledaju samo napred i to je to", rekao je Brežančić za klupski sajt.

Levi bek crno-belih govorio je i o trenutnoj ekipi AZ Alkmara, za koju je rekao da poznaje samo štopere.

"Ekipa se dosta promenila, oni igraju taj ofanzivni fudbal, karakteristični su po tome. Mi treba jednostavno da igramo našu igru, ne treba da ih se plašimo. Nisu oni neki bauk, niti su nešto posebno. Po mom mišljenu, bila je mnogo bolja ekipa kada sam ja bio tamo, ali moramo da ih shvatimo ozbiljno ako želimo da pobedimo", rekao je Brežančić.

On se osvrnuo i na to što će na tribinama u Humskoj ponovo, kao i na meču sa Moldeom, biti deca do 14 godine.

"Nažalost, UEFA nam nije odobrila da igramo pred publikom, ali ponovo imamo pomoć sa tribina od te dece. Prošla utakmica takođe je bila baš super za igranje, pravo uživanje i za decu je to jedna velika noć, tako da verujem da ćemo uz pomoć dece pobediti na toj utakmici".

On je govorio i o tome da li oseća pritisak u nedelji u kojoj ih pored igranja u Evropi čeka i večiti derbi.

"Ne osećam, imamo utakmicu u Evropi pre derbija, za koju se spremamo i gledamo da odradimo to najbolje što možemo i posle Evrope se spremamo za derbi, tako da idemo korak po korak", zaključio je Brežančić.

Partizan u četvrtak od 20.45 igra protiv Az Alkmara, a u nedelje dočekuje Crvenu zvezdu od 18 sati.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rajko zna kako pobediti AZ! Ali, zašto su Holanđani ''kao roboti''?

Izvor: Sportske.net, 16.Sep.2019

Ako ih neko iz Partizana odlično poznaje, onda je to svakako Rajko Brežančić...Takmičenje u grupnoj fazi Lige Evrope za Partizan počinje u četvrtak, utakmicom protiv AZ Alkmara u Humskoj, u četvrtak od 21 čas...Ove dve ekipe su se u istom takmičenju sastale i 2015. godine, kada je Partizan...

Nastavak na Sportske.net...

A, KO IH BOLJE POZNAJE NEGO ON: Rajko Brežančić o AZ Alkmaru i očekivanja od meča u četvrtak! (VIDEO)

Izvor: Kurir, 16.Sep.2019

Pred prvu utakmicu grupne faze UEL koju crno-beli u četvrtak igraju sa ekipom AZ Alkmara u Beogradu za klupski sajt razgovaramo sa prvotimcem Partizana Rajkom Brežančićem koji je u sezoni 2015/2016.godine bio u njihovim redovima.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.