Brejvik: Uslovi su neljudski, kafa mi je hladna?!

Izvor: Kurir, 10.Nov.2012, 13:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brejvik: Uslovi su neljudski, kafa mi je hladna?!

Ne daju mu ni da koristi hidrantnu kremu pa su mu ruke suve

OSLO - Norveški desničar Anders Bering Brejvik, osuđen na 21 godinu robije za zverski masakr nad 77 ljudi na ostrvu Utoja i u Oslu, požalio se da ga norveške pravosudne vlasti drže u zatvoru u neljudskim uslovima.

U pismu koje je poslao zatvorskoj upravi naveo je da su uslovi grozni - da mu daju hladnu kafu, da je puter koji dobija nedovoljan da se namaže na hleb i da mu ne daju da >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << koristi hidrantnu kremu, pa su mu ruke, suve?!

Muče ga i lisice koje su mu preoštre i seku ga oko zglobova. Hladno mu je pa nosi čak po tri stvari na sebi, a smeta mu i što su mu svi prekidači za struju van ćelije pa stalno mora da zivka čuvara da mu uključuje i isključuje TV i svetlo.

Štaviše, nije zadovoljan ni smeštajem - iz ćelije nema nikakav pogled, a i dekoracija mu je, kaže, grozna.

U odnosu na ćelije većine zatvorenika u Evropi, Brejvikova izgleda kao hotel sa 5 zvezdica. Podeljena je na 3 dela od po 8 kvadrata - za spavanje, čitanje i učenje vežbanje.

Brejvik je kukao na uslove u kojima živi u pismu na čak 27 stranica.

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

BREJVIK SE ŽALI: U zatvoru mi daju hladnu kafu i hleb s malo putera!

Izvor: Telegraf.rs, 10.Nov.2012

Anders Brejvik (33), koji je ubio 77 ljudi, žali se da je ćelija loše uređena i da nema nikakav pogled. Tvrdi da mu je unutra previše hladno, pa mora da nosi tri sloja odeće i da žuri ujutru dok se brije i pere zube!

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.