Bregu: Nezaposlenost i dalje najveći problem na Zapadnom Balkanu (VIDEO)

Izvor: Beta, 28.Jan.2020, 14:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bregu: Nezaposlenost i dalje najveći problem na Zapadnom Balkanu (VIDEO)

Generalna sekretarka Saveta za regionalnu saradnju (RCC) Majlinda Bregu izjavila je danas u Sarajevu da nezaposlenost i dalje predstavlja najveći problem i da je praćena odlivom visokokvalifikovanih radnika.Na otvaranju konferencije RCC-a "Zapošljavanje - nijanse sive na Zapadnom Balkanu; regionalne perspektive za stvaranje novih i boljih radnih mesta", Bregu je rekla da je u regionu od 2013. otvoreno 700.000 radnih mesta, ali da "nisu svi osetili prednosti poboljšanja na tržištu rada"."Na primer, svega 4,3 odsto novootvorenih radnih mesta popunile su osobe mladje od 24 godine, kojima često treba i do dve godine da pronadju prvo zaposlenje. Jedna od četiri mlade osobe nije zaposlena, niti je obuhvaćena obrazovanjem ili obukama; gotovo polovina radno sposobnih žena nije na tržištu rada, dok je kod muškaraca ta brojka 25 odsto", kazala je Bregu.Na konferenciji koja označava početak druge faze projekta RCC-a Platforma za zapošljavanje i socijalna pitanja (ESAP 2), Bregu je navela da je veliki procenat mladih nezaposlen i da postoji nesklad izmedju veština mladih ljudi i potreba tržišta rada."Više od dve trećine gradjana regiona i dalje prepoznaje nezaposlenost kao najveći problem. Nezaposlenost u regionu jeste smanjena na 16 odsto, ali je mnogo mladih i dalje bez posla", navela je Bregu.Dodala je da je do ...

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bregu: Nezaposlenost i dalje najveći problem Zapadnog Balkana

Izvor: Danas, 28.Jan.2020

Generalna sekretarka Saveta za regionalnu saradnju (RCC) Majlinda Bregu izjavila je danas u Sarajevu da nezaposlenost i dalje predstavlja najveći problem i da je praćena odlivom visokokvalifikovanih radnika.

Nastavak na Danas...

Pilgrim (RCC): prethodnih par godina na Zapadnom Balkanu otvoreno 700.000 novih radnih mesta

Izvor: Beta Video, 28.Jan.2020

Direktor Kancelarije Medjunarodne organizacije rada (MOR) za Centralnu i Istočnu Evropu Markus Pilgrim rekao je novinarima pre početka konferencije da je prethodnih par godina na Zapadnom Balkanu otvoreno 700.000 novih radnih mesta, ali da je nedovoljan broj pripao mladim ljudima. (CH1)

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.