Bratu posetio Udruženje novinara Srbije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Apr.2021, 14:06

Bratu posetio Udruženje novinara Srbije

Šef Misije OEBS u Srbiji Jan Bratu posetio je danas Udruženje novinara Srbije i sa predsednikom Vladimirom Radomirovićem razgovarao o medijskoj situaciji u zemlji i aktivnostima OEBS u oblasti zaštite novinara.

Bratu je izrazio zadovoljstvo što je UNS ostao u Radnoj grupi za bezbednost i zaštitu novinara i dodao da je važno da se o problemima bezbednosti novinara razgovara sa predstavnicima vlasti.

On je pohvalio istraživanje novinarke Jelene Petković o ubijenim >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i otetim novinarima na Kosovu i Metohiji, koje je objavio UNS, kao i angažovanje UNS da u saradnji sa drugim novinarskim udruženjima iz Beograda i Prištine o tim zločinima bude obaveštena Evropska federacija novinara, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je Bratu naglasio da će Misija OEBS pružiti pomoć Vladi Srbije u pripremi izmena Zakona o javnom informisanju i medijima, a istakao je da je najvažnije da taj proces bude transparentan i inkluzivan.

Radomirović je izrazio zabrinutost zbog najave ministarke kulture i informisanja Maje Gojković da zakonom treba definisati pojam novinara i dodao da bi pokušaj države da određuje ko je novinar predstavljao ugrožavanje slobode medija i novinarskog posla.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.