Izvor: Nezavisne Novine, 27.Dec.2016, 20:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brata od strica ubio zbog međe?

BIHAĆ - Dževad Kurtović (44), koji je osumnjičen da je proteklog juče u selu Srbljani, nadomak Bihaća, iz pištolja usmrtio Razima Kurtovića (44), brata od strica, nakon kriminalističke obrade danas je predat nadležnom Tužilaštvu USK.

Ubistvo se dogodilo u ponedjeljak u podnevnim satima u dvorištu iza kuće ubijenog, a kako saznajemo u policiji, nije bilo svjedoka ovog događaja.

"Policijska patrola je zaprimila prijavu da je u mjestu Gornji Srbljani došlo >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << do upotrebe vatrenog oružja i tom je prilikom jedna osoba smrtno stradala. Dolaskom policijskih službenika na lice mjesta prijave zatekli su beživotno muško tijelo sa povredama nastalim od vatrenog oružja, a utvrđeno je da se radi o R.K., rođenom 1972. u Bihaću", rekla je portparol MUP-a USK Snježana Galić.

Nezvanično saznajemo da je u glavu i grudi žrtve ispaljeno nekoliko hitaca koji su bili smrtonosni.

Galićeva je istakla kako u ovom trenutku nije poznat motiv ubistva te da će više informacija biti poznato nakon što bude okončan istražni postupak.

Nezvanično saznajemo kako je policiju o ovom događaju obavijestio neko od komšija ko je začuo pucnjeve, a da je nakon dolaska policajaca na lice mjesta ubica uhapšen u vlastitoj kući. Prema nepotvrđenim informacijama, motiv ubistva je spor oko međe, a komšije kažu kako su očevi osumnjičenog i ubijenog decenijama bili u zavadi i lošim odnosima, jer se nisu mogli usaglasiti kuda prolazi linija koja dijeli njihova imanja.

Nakon smrti očeva ostalo je nerazriješeno pitanje međe, što se reflektovalo na odnose među stričevićima.

Komšije navode kako se njih dvojica nikada nisu javno sporili oko ovog pitanja, a prema tim informacijama, bili su u dobrim odnosima, a tokom rata bili su pripadnici iste čete.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.