Branislavu Peranoviću određen jednomesečni pritvor

Izvor: Politika, 08.Avg.2012, 23:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Branislavu Peranoviću određen jednomesečni pritvor

Posle između 50 i 100 udaraca pesnicom i drvenim štapom Nebojša Zarubac pao u nesvest i udavio se želudačnim sokom. – Predviđena kazna za ubistvo za koje je optužen sveštenik SPC je između pet i 15 godina zatvora

Sveštenik Branislav Peranović, koji se sumnjiči da je metalnom šipkom ubio Nebojšu Zarupca (39), štićenika Centra za odvikavanje od droge „Sretenje” kod Loznice, provešće u pritvoru narednih 30 dana, po rešenju istražnog sudije Višeg suda u Šapcu >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << Slobodana Veselinovića. Saslušanje Peranovića počelo je juče u 14 časova, a završeno je tri i po sata kasnije.

Prema preliminarnom izveštaju istražnog sudije, telo štićenika je u ponedeljak uveče nađeno u pomoćnoj kući pravoslavnog sveštenika Branislava Peranovića, udaljenoj dva kilometra od Centra za odvikavanje.

„On je detaljno odgovarao na pitanja o slučaju i samom radu Centra za odvikavanje od droge. Osumnjičen je za ubistvo izazvano velikim brojem udaraca drvenim štapom i pesnicama usled čega je Zarubac pao u nesvest i udavio se želudačnim sokom, što je zvaničan izveštaj patologa”, izjavio je Slobodan Velisavljević, prenosi agenciji Beta.

Sudija je naveo da će za konačnu kvalifikaciju dela biti potrebno dodatno veštačenje.

Predviđena kazna za ubistvo, za koje je optužen sveštenik Peranović, je od pet do 15 godina.

Prema nezvaničnim i još nepotvrđenim informacijama, sumnja se da je Peranović udario Zarupca štapom između 50 i 100 puta i tako ga usmrtio. Sumnja se da je uzrok prebijanja to što je osumnjičeni pomislio da je Zarubac po povratku sa „slobodnog vikenda” pokušao da u centar unese drogu. To je, prema još nepotvrđenim sumnjama, razljutilo sveštenika Peranovića.

Osumnjičeni je posle tragedije sam pozvao policiju, koja ga je uhapsila.

Prema nezvaničnim informacijama iz istrage, osumnjičeni sveštenik, koji je javnosti poznat kao nekadašnji upravnik Rehabilitacionog centra „Crna Reka”, gde je lopatom prebijao štićenike, tokom saslušanja u policiji branio se ćutanjem.

R. H.

objavljeno: 09.08.2012.

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.