Branislav Trifunović gost u češkoj predstavi Opsena na BFI

Izvor: Blic, 25.Mar.2016, 17:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Branislav Trifunović gost u češkoj predstavi "Opsena" na BFI

Češki teatar "420 ljudi", koji je ime dobio po pozivnom broju za Češku, nastupiće sa predstavom "Opsena" u Beogradskom dramskom pozorištu u subotu 26. marta s početkom u 20 časova u okviru 13. Beogradskog festivala igre.

Prvi put od kada postoji Beogradski festival igre, jedan srpski umetnik će imati priliku da učestvuje u inostarnoj predstavi u okviru festivala.

Branislav Trifunović će se u predstavi "Opsena" pojaviti u ulozi naratora. Njegovo pojavljivanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << će biti potpuno novo iskustvo i za češki ansambl, pošto se nikad ranije nije desilo da neko sa strane učestvuje u predstavi.

Trifunović kaže da učešćem u ovoj predstavi želi da iznenadi sebe: "Nemam nikakvih posebnih afiniteta prema baletu, čak sam vrlo netalentovan. Još na fakultetu sam se trudio da ne smetam drugima", iskren je glumac. "Učešće u ovoj prestavi me jako raduje, možda baš zbog toga. Ne mogu da tvrdim da u budućnosti neću požeti da budem deo neke baletske predstave kao igrač. Sve je moguće", rekao je Trifunović.

Autor i koreograf predstave, Vaclav Kuneš, smatra da će Trifunovićevo učešće uspeti da privuče pažnju atipične publike za ovu vrstu komada. Predstava će u celosti biti izvedena na srpskom jeziku.

"Branislav još uvek nije upoznao igrače iz predstave, tako da će neposrednost i improvizacija moći da dostignu vrhunac", kaže Kuneš. On napominje da je veliki poštovalac stend-ap komedije i da mu je ovaj vid nastupa od uvek predstavljao veliku inspiraciju. "Humor je veoma bitan sastojak predstave "Opsena", ali nije jedini. Veliki izazov u predstavi je što igrači, koji su inače vrlo ćutljivi po prirodi, pričaju. Igrački vek baletana je vrlo kratak i zbog toga ulažu neverovatne napore da se svakim narednim izvođenjem predstave približe savršenstvu", zaključio je Kuneš.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

420PEOPLE u Beogradskom dramskom pozorištu 26. marta

Izvor: Story, 25.Mar.2016

Trupa iz Praga 420PEOPLE nastupiće sa predstavom Opsena u Beogradskom dramskom pozorištu, u subotu 26. marta od 20h.

Nastavak na Story...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.