Bramerc u Bosni

Izvor: B92, 15.Okt.2012, 19:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bramerc u Bosni

Sarajevo -- Glavni tužilac Haškog tribunala Serž Bramerc doputovao je u dvodnevnu posetu BiH u okviru pripreme svog redovnog izveštaja koji podnosi Savetu bezbednosti UN.

Odmah po dolasku, Bramerc se sastao sa članovima Predsedništva BiH Bakirom Izetbegovićem i Nebojšom Radmanovićem, preneli su bosanski mediji. Ne navodi se, međutim, da je sastanku prisustvovao i član Predsedništva iz reda hrvatskog naroda Željko Komšić.

Razgovarali su o saradnji BiH sa Tužilaštvom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u Hagu, uz ocenu da je saradnja "na visokom nivou", saopšilo je Predsedništvo BiH.

Bramerc i članovi Predsedništva BiH su razgovarali i o potpisivanju Sporazuma Bosne i Hercegovine i Srbije o razmeni dokaza o krivičnim

delima ratnih zločina.

"Regionalna saradnja je glavna svrha moje posete. Sutra ću se sastati s kolegama iz Tužilaštva BiH i govorićemo o napretku predmeta iz

takozvane kategorije 2, odnosno o predmetima koje je Haški tribunal prebacio sudovima u BiH", rekao je Bramerc.

Tokom posete, tužilac će se sastati s predstavnicima Tužilaštva BiH, međunarodne zajednice i udruženja žrtava rata, s kojima će razgovarati o procesima protiv optuženih za ratne zločine i sprovođenju strategije za kažnjavanje ratnih zločina.

Kako je najavljeno, tokom dvodnevne posete Sarajevu, Bramerc će se sastati s predstavnicima Tužilaštva, međunarodne zajednice i udruženja žrtava rata.

Kako je najavljeno, Bramerc će sa domaćinima razgovarati o saradnji nadležnih institucija BiH i Haškog tribunala, procesuiranje optuženih za ratne zločine pred Sudom BiH i sprovođenju strategije za kažnjavanje ratnih zločina.

Bramerc će redovni polugodišnji izveštaj o radu Tužilaštva Haškog tribunala sredinom novembra, a predstavniće ga u Savetu bezbednosti početkom decembra.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Bramerc u Sarajevu

Izvor: RTS, 15.Okt.2012

U dvodnevnu posetu Sarajevu doputovao glavni tužilac Haškog tribunala Serž Bramerc. Sa članovima Predsedništva BiH Bramerc razgovarao između ostalog i o potpisivanju Sporazuma BiH i Srbije o razmeni dokaza o krivičnim delima ratnih zločina...Glavni tužilac Međunarodnog krivičnog tribunala...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.