Bramerc: Srbija poboljšala saradnju

Izvor: Vesti-online.com, 03.Dec.2009, 19:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bramerc: Srbija poboljšala saradnju

Glavni tužilac Haškog tribunala Serž Bramerc izjavio je u četvrtak pred Savetom bezbednosti da Srbija "nastavlja da poboljšava saradnju" sa Tribunalom i da priznaje napore vlasti da se dođe do preostalih begunaca.

Saradnja srpskih vlasti sa Tužilaštvom "nastavlja da se poboljšava", rekao je Bramerc podnoseći godišnji izveštaj Savetu bezbednosti i dodao da se zahtevi Tužilaštva za dobijanjem dokumenata neophodnih za suđanja rešavaju po hitnom postupku.

 "Važno >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << je da se nastavi sa ovakvom saradnjom koja će biti od suštinske važnosti za uspešan rad Tužilaštva", rekao je Bramerc naglasivši da je u ovom trenutku "najvažnije da se uhapse begunci".

"Mi prepoznajemo napore srpskih vlasti da se begunci uhapse i izvedu pred lice pravde", rekao je on, dodajući da srpske službe angažovane na potrazi za bivšim vojnim liderom bosanskih Srba Ratkom Mladićem i bivšim predsednikom Republike Srpske Krajine Goranom Hadžićem rade "na bolji način" nego u prošlosti, "efikasno i koordinirano".

Rekavši da je izvođenje pred sud jedinih preostalih begunaca od haške pravde "najviši prioritet" Tužilaštva, Bramerc je naglasio da "Srbija mora nastaviti sa naporima čiji je jasan cilj hapšenje begunaca".

Bramerc je rekao da je pre pisanja izveštaja posetio Beograd, Zagreb i Sarajevo gde je o saradnji ove tri zemlje sa tužilaštvom razgovarao na političkom, pravosudnom i operativnom nivou.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.