Braćo, sestre lekari, dođite u ID

Izvor: B92, 26.Apr.2015, 19:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Braćo, sestre lekari, dođite u ID"

Islamska država je objavila snimak u kom lekar iz Australije poziva svoju “medicinsku braću i sestre” da uđu u džihad protiv Zapada.

Lekar koji se predstavio kao Abu Jusuf poručio je svojim kolegama širom sveta da dođu u Siriju i da se pridruže ratu za islam.

”Ja sam došao iz Australije da živim u kalifatu. Ovo vidim kao deo mog džihada, želim da pomognem muslimanima u delu u kom mogu, a to je medicina. Kajem se što nisam ranije došao u Islamsku državu”, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << navodi Jusuf.

Snimak je navodno napravljen u jednoj bolnici u Raki, gradu u Siriji koju Islamska država smatra svojom prestonicom. Lekar se na snimku šeta kroz porodilište i u rukama drži novorođenče.

“Razočaravajuće je da ima toliko muslimanske braće i sestara, medicinskih radnika, koji i dalje žive i rade na Zapadu i nisu ovde, gde muslimani zaista pate od nedostatka medicinske opreme, lekova i kvalitetne medicinske nege. Šaljem poruku svima koji razmišljaju da nam se pridruže, treba nam vaša pomoć”, rekao je Jusuf.

Prema navodima australijskih medija, radi se o bivšem studentu Univerziteta u Adelejdu pod imenom Tarek Kamle, za koga navode da je bio poznat po alkoholizmu i promiskuitetnom ponašanju.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

»Braćo, sestre ljekari, dođite u ISIL«

Izvor: Nezavisne Novine, 26.Apr.2015

Raka - Islamska država je objavila snimak u kom ljekar iz Australije poziva svoju “medicinsku braću i sestre” da uđu u džihad protiv Zapada...Doktor koji se predstavio kao Abu Jusuf poručio je svojim kolegama širom svijeta da dođu u Siriju i da se pridruže ratu za islam...”Ja sam došao...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.