Božović: DS se žalila Udovički zbog Mladenovca

Izvor: NoviMagazin.rs, 16.Jun.2015, 15:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Božović: DS se žalila Udovički zbog Mladenovca

Demokratska stranka podnela je žalbu Ministarstvu za državnu upravu i lokalnu samoupravu i čeka odgovor ministarke Kori Udovički u vezi sa dešavanjima u opštini Mladenovac, saopštila je danas ta stranka.

DS tvrdi da je predsednik opštine Mladenovac Dejan Čokić nezakonito smenjen, na sednici koja je zakazana sat uoči početka, a predsednik Beogradskog odbora te stranke Balša Božović kaže da se time nastavlja "grubo kršenje izborne volje građana".

Božović >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << je novinarima u parlamentu rekao da je odbornica DS Dragica Radojević, koja je pre nekoliko dana glasala za smenu predsednika opštine, iz moralnih razloga podnela ostavku na odborničko mesto, a dan kasnije tu ostavku povukla.

Božović tvrdi da su odbornici u Mladenovcu izloženi pretnjama, pritiscima i ucenama kako bi se omogućilo otimanje vlasti, kao što je bio slučaj i nedavno u Inđiji.

Kako je naveo, DS se povodom dešavanja u Mladenovcu obratila i šefu delegacije EU u Srbiji Majklu Devenportu i zaštitniku građana Saši Jankoviću i čeka kako će se rešiti upravni spor.

Božović je najavio i da će u slučaju da se taj spor ne reši upravnim putem "pravdu potražiti na ulicama Beograda i Mladenovca".

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.