Bouvijev album prvi put na prvom mestu u SAD

Izvor: NoviMagazin.rs, 18.Jan.2016, 22:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bouvijev album prvi put na prvom mestu u SAD

Prema saopštenju magazina Bilbord, album Dejvida Bouvija je prodat u 181.000 primeraka širom SAD u rasponu od nedelju dana zaključno sa 14. januarom, što je ujedno najveća ostvarena nedeljna prodaja od kako je kompanija Nilsen mjuzik počela da beleži podatke.

Bouvi je prethodno ostvario rekord 2013. godine, kada je The Next Day tokom prve nedelje prodat u 85.000 primeraka.

Od dana smrti legendarnog pevača 10. januara, još devet njegovih albuma se popelo na >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << listi od 200 pozicija. Album Best of Bowie tako se našao na 4. mestu, dok jeThe Rise and Fall of Ziggy Stardust and the Spiders from Mars dospeo na 21. poziciju.

"Blackstar" je sa ‘trona’ svrgao i Adelin album 25, koji se prethodnih sedam nedelja čvrsto držao na samom vrhu.

Bouvi je takođe prvi umetnik nakon Adel čija su dva albuma istovremeno ušla u prva četiri.

Konačno, album Blackstar je prvi album koji je posthumno dospeo na prvo mesto liste nakon albuma This Is It Majkla Džeksona 2009. godine.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bouvijev album prvi put na prvom mestu u SAD

Izvor: Radio 021, 19.Jan.2016, 00:48

Prema saopštenju magazina Bilbord, album je prodat u 181.000 primeraka širom SAD u rasponu od nedelju dana zaključno sa 14. januarom, što je ujedno najveća ostvarena nedeljna prodaja od kako je kompanija Nilsen mjuzik počela da beleži podatke...Bouvi je prethodno ostvario rekord 2013. godine,...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.